Mat, mat och mat

Vi har ätit oss igenom dessa påskdagar. Jag är så mätt nu! I fredags var tanken att vi skulle ha Nicklas familj på besök men på grund av dåligt väder så blev den middagen framflyttad. Istället kom Danne över och Nicklas lagade en smarrig långfredagsmiddag.


Det bjöds på sparris, sidfläsk och egengjord Hollandaise.

Till huvudrätt blev det Skrejtorsk, skirat smör och potatis. Så jäkla enkelt och gott!

Påskafton kom sedan och middagen som skulle ägt rum på fredagen hölls istället då. Nicklas stod som vanligt för maten och det bjöds på rimmad fläsksida som kokats i äppelmust, timjan och lite annat gott för att sedan stekas på för yta. Till detta serverades potatispuré, rödvinssky och massor av inlagda grönsaker.

Jag bidrog faktiskt också, med desserten! Det blev en hemgjord vaniljparfait med jordgubbar och vit chokladbräck som jag dekorerat och toppat med blommor, citronmeliss, salt och citronskal.

På påskdagen blev vi hembjudna till Nicklas mamma för klassisk påsklunch. Ägg och sill sprutade ur öronen och efter en smarrig påskbakelse var mättnaden total. Nu står jagmig till nästa helg!

Kommentera här: