MALTA THE STORY

Vi är hemma och tillbaka till verkligheten. Från säng på 7:e våningen med utsikt över Medelhavet till kokhet barack på grusplan i Skillingaryd. Man älskar ju ändå kontrasterna.
 
Så hur var då Malta? Vi bodde ju i Sliema som är en av hamnbyarna (städerna?!) och det kändes som ett bra val att bo just där. Hela Malta är ju mindre än Gotland så var man än bor är det rätt nära allt men vi lyckades pricka in det ställe där det gick att åka båt för 15kr över till huvudstaden Valetta, promenera runt en bukt och komma till klippor med badmöjligheter och även precis bredvid ett av de lokala busstråken som typ tog en vart man ville på ön. 
 
Första kvällen var vi framme på hotellet vid 21.00, rätt snabbt begav vi oss ut och hittade en restaurang vid havet där det var rätt utplockat på menyn men vi lyckades få oss varsin risotto och drink. Det alkoholfria utbudet var inte att hurra för på denna ö dock, apelsinjuice, läsk eller om man hade tur en saftigt söt koncentratdrink. Men det är ju ett värdsligt problem i sammanhanget. 
När vi vaknade nästa morgon möttes vi av detta utanför vårt fönster. Inte helt fel och så jäkla värt att lägga några extra hundralappar på att få havsutsikt!
Dag ett av våra hela tre tog vi på oss promenadskorna (eller så gjorde jag inte det och fick skoskav) och såg vart strandpromenader och bussar tog oss. Vi hamnade vid klippbad och i huvudstaden Valetta.
Sen njöt vi lite på balkongen igen innan vi intog Maltanatten. Och dra på trissor men i en liten minilivs hittade jag blaskig alkoholfri öl!
Dag två gjorde vi det stora misstaget att köpa bildetter till en "Hop on hop off-buss". Jag tror att den här typen av transportmedel kan vara helt okej i rätt sammanhang men i närmre 40 grader en söndag när många av stoppen på rutten innebar stängda ställen så var det inte jättefestligt att sitta där på busstaket och smälta sönder. Vi kom dock till Mdina som är en medeltidsstad och Maltas gamla huvudstad. Även här var det rätt stängt men ändå mysigt att promenera runt bland de gamla gränderna och sen avnjuta en god pasta på en terass. 
Dag tre bestämde vi oss för att inte göra något energikrävande alls så vi gick till ett av grannhotellen vars poolområde även ingick för oss. Där parkerade vi oss i två solstolar, åt lunch, drack fruktdrinkar och badade både i pool och i havet. Det var så himla skönt att bara ligga där och norpa sol. 
 
 
Summerar jag denna resa så är jag mer än nöjd över att vi fick tummen ur och kom iväg. Att bara få vara jag och Nicklas var det allra bästa. Det hade inte spelat någon roll om det blivit Italien, Ungern, Tjeckien eller Malta, bara att glömma jobb och vardag för fyra nätter och gå hand i hand och njuta av varndra i solen gör att hösten kan bli hur regnig och trist som helst. Egergin är påfyld!
 
 
 

Kommentera här: