Bildbomb från den värmländska julen

Några dagar innan jul åkte vi till Värmland för att fira lite "för-jul". Jag älskar att vi har förmånena tt liksom få fira jul under en veckas tid och verkligen maxa med god julmat och familjemys under många dagar på olika platser. Först ut i år var alltså Värmland och Nicklas pappa med sambo. Det var en fylld bil som rullade in med både bebis, svärmor, julklappar och packning på tisdags eftermiddagen. 
Ännu låg lite snö på marken så den härliga julstämningen innfann sig väldigt enkelt så fort vi klev utanför bilen. 
Långa sovmorgnar, frukost framför den vedeldade spisen och en massa hund, katt och bebismys följde. 
Vi halkade även ut på en promenad där dropparna på träden var precis i stånd med att frysa och vidderna där ute på landet badade i fuktig kyla.
Sen blev det "julafton", Cornelis allra första julfirande, och prinskorv, skinka, sill och Janssons dukades fram. Vi åt i den fina matsalen där kristallkronan lyser upp och kakelugnen värmer. När maten var uppäten förflyttade vi oss upp till övervåningen för sällskapsspel och paketutdelning.
Efter tre härliga dagar i Värmland så packade vi åter in oss i bilen, som nu var ännu fullare, och sade adjö till hund, katter, kossor och svärfar med sambo för att bege oss ner till nästa julfirande i Småland. 

Kommentera här: