Höstig middag med höstig dukning

Igår hade vi middagsgäster. Min och Nickals gemensamma kollega Maria och hennes sambo kom över och tiden bara sprang iväg. Vid 18.30 dök de upp och poff så var klockan 01 och vi avrundade kvällen. Vi sågs för exakt ett år sedan hemma hos dem och det var hög tid att vi bjöd tillbaka. Känns som att man vill passa på nu att hinna träffa och umgås med så många härliga människor som möjligt för vem vet när tid och ork kommer finnas för sånt framöver.
 
Som alltid när man har trevligt så är inte kameran prio ett så det blev endast lite bilder från dukningen. Jag försökte få till lite höstmysig dukning som kunde passa ihop med maten som även den kändes höstig och mysig.
Middagen som serverades var en klassisk mustig Boeuf Bourguignon och efterrätten blev en citron och vaniljpanacotta med blåbärsreduktion på toppen. Jag behöver väl inte säga att det var Nicklas som stod för det hela. 
Jag bidrog dock på mitt hörn, nämligen med välkomstdrink och försnacks. Jag gjorde en grape/ingefärsdrink med prosecco och sen en parmesan och tryffedipp till lite lättsaltade chips. Hett tips! Gott och enkelt.
  • Drinken består av en sockerlag som man kokar ihop av strösocker, vatten och en rackans massa färsk grovhackad ingefära. När sockerlagen svalnat blandar man den med grapejuice och sen fryser man in lagen. Lagom till servering så tar man lagen från frysen, skedar ner lite fryst lag i glas och sedan på med prosecco.
  • Dippen är enkel och man blandar grovriven parmesan, ca 1dl, med creme fraiche och tryffelolja. 
Mycket trevlig kväll som sagt och jag och Nicklas kom själva sen inte i säng förens 03.30, skänt att man "fick tillbaka" en timme sen när man vaknade!

Kommentera här: