Cornelis åtta månader

Rätt så försenad åttamånadersupdate, men texten har legat och dammat på datorn då vi inte fått tid för en fotostund. Men i förra veckan lyckades vi fota en något försenad åttamånadersbild som jag äntligen bemödat mig med att redigera...

Stora killen, så känns det faktiskt när nu när han gått och blivit åtta månader. Det har varit en omvälvande åttonde månad där Cornelis lärt sig att ta sig fram i en rasande fart på golvet och även tagit några stapplande krypande steg. I och med att han knäckte krypkoden lyckades han ven komma underfund med hur man kommer från liggande till sittande position.

Sömnen är rätt oförändrad, dvs rätt kass på nätterna men ändå okej på dagen. Vi försöker att hålla stenhårt på de tider han skall sova även om det så klart inte alltid går när vi är iväg eller jobbet faller sig så att det blir förskjutningar. Men en standarddag så vaknar han vid 05.00, somnar sedan om för förmiddagslur 09-10.30. Sen somnar han åter igen vid 14.00 och sover typ en timme. Läggdags är mellan 19-20 på kvällen och då brukar han oftast somna rätt snabbt för att sedan ha en rätt stökig natt innan 05.

Maten då? Vi har slutat amma, helt. Jag försökte ge honom bröstet en natt när han var tokarg men det blev några arga sug innan han ratade det och då såg jag amningen passé. Jag trodde det skulle vara jobbigare att sluta amma men det kändes ändå som att vi prickade in rätt tillfälle och det föll sig naturligt när jag började jobba och sedan blev flaskan ett enklare sätt för både mig och Nicklas när vi började arbeta båda två.

Numera äter Cornelis gröt till frukost och kvällsmat, blandad kompott på dagarna där det kan vara allt ifrån mosad version av det vi äter till klämisar med fruktpuréer eller barnmatsburkar. C verkar dock vara finsmakare och äter mycket hellre sånt vi äter än barnmatsburkar. Fisk med potatis och sås är en av favoriterna. Rån med leverpastej och att äta frukt ”själv” är också poppis. En apelsinklyfta är livet att få krama sönder i handen och suga på.
Ersättning tar vi till när han är trött på dagen eller vi är iväg och flaska är enklare, på natten blir det också en flaska för att somna om.

Andra saker är att han sedan ett par veckor tillbaka har haft en nanny på dagarna och det funkar superbra. Det faktum att han umgås hela dagarna med ett annat barn som är tre månader äldre gör att han lär sig nya saker och utvecklas supersnabbt. Man märker att han har en väldigt social personlighet, skrattar åt nästan alla och tillåter att andra människor bär runt och leker med honom.

Vi har inte varit på BVC på länge nu men jag tippar på att han vid åtta månader iaf börjar närma sig 9 kg, känns som han gått upp en hel del sedan han började äta riktig mat.

 Cornelis sju vs Cornelis åtta månader.

 

 

 

 

Kommentera här: