Cornelis nio månader

Som vanligt lite sent men nio månader har han blivit. Lika länge existerande utanför magen som inuti. En liten minimänniska som visar vad han vill och inte vill. En liten person som formas och visar nya egenskaper för var dag som går. 

Tiden mellan månad åtta och nio har kantats av lite mer gnäll än vanligt. Under några veckor i slutet av juli så var varje sovstund en brottningsmatch innan Cornelis svettig och rödgråten somnade. Gällande sömnen i övrigt så hålls de rutiner som hans barnvakt i Skillingaryd skapat. Förmiddagslur vid 09.30 och sedan en eftermiddagslur kring 14.30. Sen blir det sängen för natten typ 19. Nätterna är okej men ett par uppvak får man räkna med och han har fortfarande svårt för att helt somna om på egen hand så en napp eller flaska får man bistå med. 

Det har verkligen sagt pang när det kommer till den fysiska utvecklingen. Kryper snabbt som attan, ställer sig upp vid bord och kanter som han når till och tar sig enkelt upp till sittande på egen hand. Jag vet inte om det är det faktum att han faktiskt kan röra sig så mycket mer nu som gör att han blir arg av att behöva var still men han har verkligen börjat hata att få sin blöja bytt. Skriker och skall bara rulla över till mage och krypa iväg.

Maten rullar på. Det känns som evigheter sedan vi ammade och jag känner även att han blir mycket mättare nu och står sig längre på dem mål vi ger honom. Det är svårt att veta vad och hur han skall äta för att få i sig tillräckligt men då vi fortfarande ger ersättning i samband med sovstund så får han i sig ca 3-5 flaskor ersättning om dagen så känner jag mig lugn med att han får så han klarar sig. Rån med leverpastej, gröt, apelsinklyftor och vatten består frukostarna oftast av. Barnmat på burk eller klämmis till lunch och samma sak till middag blir det om det vi själva äter inte funkar att mosa. Inga tänder har ännu dykt upp men det verkar gå rätt bra att ”tugga” små mjuka bitar med tandköttet också.

Massa bad har det blivit. Både i pool och i sjöar. Tyvärr blev det inget havsbad vid semestern i stugan pga algblomning men däremot premiärades flytväst och båt! Vinka gör han och delar gärna ut ”pussar” med öppen mun om man har tur.

Cornelis åtta vs Cornelis nio månader. 

 

Kommentera här: