Firande av den lilla nya kejsaren

En tre dagar gammal Cornelis (bild ovan) är ganska så mycket mindre än en två månader gammal Cornelis (bild nendan). Han är inte längre en nyfödd liksom, utan mer en riktig bebis. Mer om det i annat inlägg dock. Igår blev han iaf två månader och vi firade, om än småskaligt, för när C:s farmor vill bjuda på Napoleonbakelser för att ära "den lilla kejsaren" så tackar man ju inte nej. C fick en liten bil, vars bubbelplast möjligen var lite roligare just nu men i sinom tid kan nog bilen bli riktigt poppis den med!
Jag själv har nog knappt ätit en napoleonbakelse tidigare, något som jag insåg var ett misstag då den ju var himla smarrig. Det är visst lite av en tradition som nu går i arv då Nicklas mormor köpte napoleonbalese när han föddes.
När firandet ändå var igång så korkade jag och N på kvällen upp en av de fina champagneflaskorna vi fick i present när Cornelis föddes. Skålade för att vi klarat den här första tiden, känns lite som att dessa två första månaderna var första prövlingen och att vi nu är över hans mest sköra period. Skål för det!
Ps: Osten, en Brillat Savarin, krämigare ost får man leta efter. Bästa osten om man gillar feta, krämiga lite mildare komjölksostar.
 

Kommentera här: