Morotssoppa med apelsin och ingefära

Tips kommer här på enkel, billig och god soppa. 

  • Ca 8st morötter 
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit ingefära
  • Ca 2dl Kokosmjölk (eller annan grädde)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar + vatten
  • 1 apelsin (saften)
  • Lite smör/olja
(null)
Riv morötter, ingefära och lök. Fräs på i smör eller olja tills allt blivit mjukt. Häll på kokosmjölk och ca 8dl vatten och buljongtärningarna. Låt koka i ca 10 minuter. Häll av vätskan i separat bunke, mixa sedan resterande "morotsgegga" med stavmixer i grytan. Häll i apelsinsaften i den mixade röran och tillsätt nu tillbaka buljongvätskan efter önskemål beroende på tjocklek. Salta, peppra efter behag. Servera med bröd och en klick yoghurt.
(null)
(null)
(null)

Kommentera här: