Cornelis fyra månader

Då har herrn, storlek mindre, i huset gått och blivit fyra hela månader. Det är ju inte riktigt logiskt att det går så här fort egentligen. Om förra månaden var den mest prövande så tycker jag nog att den här månaden istället har varit den enklaste. Eller enkel kanske är fel ord men iaf känns det som att vi under denna månad liksom lärt oss vem Cornelis är och lite hur han funkar och det i sin tur gör att man själv känner sig mycket tryggare.
Vi inledde tex denna period med att gå ut och äta på restaurang och vi lyckades tajma in det hela så att Cornelis sov hela besöket och jag och Nicklas kunde äta i lugn och ro och verkligen njuta av måltiden. Även om det inte blir samma sak nästa restaurangbesök så är det ändå en lycka i att veta att det KAN funka.
 
Vi har (som med allt annat så kan det ju vara övergående men just nu) en rätt lugn liten krabat här hemma. Han begrundar, tar in och iaktar väldigt mycket. När vi är iväg så säger han inte så mycket men i "hemmets trygga vrå" så kan han ligga och tjöta en himla massa. Han formar nya "ord" (läten?!) mest hela tiden och hans nya grej är att skrika det högsta han kan rakt ut och låta superarg. Han blir inte ledsen utan det är mer som att han vill testa rösten och även se om han får vår uppmärksamhet. När man då kommer fram och pratar med honom så ler han stort.
 
Nya "skills" är att vända sig till sidoläge, han har inte vänt sig ännu men det ligger i luften. Han lyckades rulla runt från mage till rygg i soffan en gång men då med lite hjälp av sluttande underlag. Dock rör han sig "likt klockan" om man lägger honom i babygymmet, dvs att han arbetar med benen så pass mycket att han roterar på ryggläge. Han kan också sitta i sin barnstol nu i lite kortare perioder med bra stöd, himla skönt att kunna sitta och äta ihop med fria händer även om C vill vara med. 
 
Cornelis somnar numera okring 22 varje kväll. Inget är ju ristat i sten men "omkring 22" är iaf mer sant än 01 som han somnade kring i början. Nätterna går det fortfarnade inte att klaga på då han sover lugnt i sin egen korg bredvid sängen, äter nån gång mitt i natten för att sedan somna om och sen när han vaknar kring 06 så får han äta igen och somnar i bästa fall om ännu en gång i vår säng tills vi går upp.
Dagtid är lite mer oklart då det beror på vad vi tar oss för på dagarna men det blir både någon längre sömnstund och några kortare under dagen. Är det vagnläge som gäller så kan han absolut ta en 3h lur fortfarande utan problem. 
Den svåraste biten med sömnen just nu är att just få honom att somna. Om man missar hans trötthetstecken så blir han lätt övertrött och då är det både vaggande i famnen, nynnande av "Sov du lilla videung", gosefilt, napp och strykande över näsan som gäller för att få honom till ro. Även tummen har hittat sig in i munnen som substitit till när nappen trillar ut så en riktig liten tuttare är han. 
 
Nya saker som skett i Cornelis liv är också att han varit utomlands, inte längre än till Oslo men lik väl utanför Sveriges gränser, en tågresa på lite över fem timmar som funkade fint. Han har börjat på babysim, något han både verkar älska och tycka är lite jobbigt men det är om något en mysig stund tillsammans. 
Han har också fått sin första dos av vaccinering och det var såklart inte roligt med spruta men vi slapp biverkningar iform och feber och liknande så vi får ändå säga att det gick bra.
 
Det blir bara roligare och roligare att umgås med denna lilla människa som upptäcker nya saker varje dag och nu är han strax uppe i 5,5kg (5430gr för att vara exakt), något under snittet men fortsätter följa sin egen kurva!
 
Cornelis tre månader vs Cornelis fyra månader.

Kommentera här: