Skördemarknad, helgen del 2/2

Okej, fortsättning följer på den på länge finaste av helger. När morgongruset gnuggats ur ögonen och sconesen var uppätna så styrde vi färden mot flygplatsen där vi hämtade upp Nina. Superkvartett fyllde nu bilen och vi begav oss mot Öland och skördemarknaden! När vi pluggade i Kalmar så åkte vi flera gånger över bron och besökte både konstnatt och skördemarknad, det är så mycket minnen i detta och helt underbart att sju år senare äntligen komma dit igen! (null)
(null)
(null)
Vädret kunde inte varit bättre och trots lite köer på sina håll tog vi oss fram till alla de platser som vi på förhand tänkt. Dock är det mysiga med hela skördejippot att man aldrig vet vad för roliga ställen man kan komma att passera så det gäller att ha lite öppet sinne.  (null)
Sanne förevigade vår dag på proffsigt vis och kommande bilder har jag helt fräckt lånat av henne. Just bilden ovan har dock Johanna knäppt.
(null)
Öppet sinne var det... Yes, för strax innan Algutsrum körde vi förbi Stenladan där vi svängde av för att äta kroppkakor. Loppis "råkade" de visst också arrangera och årets fynd gjordes av undertecknad. En stor jäkla orientalisk matta (ursprung okänt) för två hundralappar. Lite luggsliten i kanterna men ändå, tjugo guldpengar är typ en tiondel av vad man får ge i Stocholm för en liknande matta på Blocket. Trångt i bilen blev de sen men finns det hjärterum osv...
(null)
(null)
Vid Runstens Gård på östra sidan av ön kikade vi på konst, åt hemgjorda chokladpraliner ochdrack kaffe innan vi åkte sydväst över igen mot Färjestaden, Eriksöre och Stora Frö. (null)
(null)
Med bilen fylld av kryddor, pumpor, ostar, korv, handgjorda barnmössor, en julkorg av halm, en akvarellmålning och en matta åkte vi sedan tillbaka till fastlandet där lördagskvällen  spenderades på restaurang och avslutades med en hotellnatt. Tack fina vänner för denna helg, tack Kalmar för att du förde oss samman och tack till oss som fortfarande hänger ihop!
(null)

Kommentera här: