Cornelis sju månader

Då var det dags igen, en liten update om vår lilla Cotte som blivit hela sju månader. Någon vecka sen update men texten är ändå baserad på den sjunde månaden.

Sju månader, sju snabba månader har gått sedan han kom, hur är det möjligt? Cornelis lär sig saker från dag till dag nu och den här månaden mellan sex och sju månader har för hans del inneburit att han på egen hand kan ta sig obehindrat framåt och det steget känns på något sätt så himla stort. Från att vara 100 % beroende av någon annan så kan han nu hämta något han vill ha en bit bort. Inte för att han är självständig för det men kanske bara beroende av någon annan till 95 %... En fis i rymden men ett stort steg för oss. Det blir så påtagligt att han är en egen individ som lär sig saker och det är fan galet att det funkar på det sättet. Plötsligt så kan han bara något som han igår inte klarade av.

Det har hänt mycket den här månaden men om vi skall ta det i lite punktform så:

Sömnen, nja där är det ingen höjdare på nätterna. Det har inte varit superbra på väldigt länge nu tyvärr så jag är väldigt tacksam över de första månaderna vi fick som var rätt sköna. Nu är det gallskrik ett antal gånger varje natt då napp, bröst eller flaska behöver tas till för att han skall somna om.  Somnar på kvällarna gör han dock fortfarande runt 19.00 och det, peppar peppar, funkar faktiskt nästan alltid och då har han ett par timmar då han sover som bäst. Sen vaknar han typ var annan timme och sedan runt 05.00 vill han gå upp dagen därpå vilket inte är lika festligt. Dagtid sover han lite som han vill men två gånger om dagen brukar vara standard i allt mellan 45 minuter till 1,5 timme.

Matsituationen har gått från att ha amning som största näringskälla till att typ inte amma alls. Det gick rätt fort efter att jag och Nicklas bestämde att vi skulle sluta mata med bröstet dagtid eftersom jag skulle börja jobba.  Han får bröstet på kvällen vid läggning och under natten men även det har börjat fasas bort då han helt enkelt inte vill. Det känns nästan mer som att det är jag som vill hålla kvar vid den lilla ”bebisgrejen” ett tag till men vi får väl se när han tröttnar helt. Gröt till frukost och kvällsmat är numera standard och på dagen varvas ersättning med frukt och grönsakspuréer och lite smakportioner av det vi äter av. Det är svårt med maten och jag skulle säga att ersättningen ändå är det som mättar honom mest. Favoriten är att få frukt i sin ”sugis”.

Allmäntillståndet gick från att vara supergnällig strax efter halvårsdagen, allt som gick snett var en stor motgång och ledde till ledsamheter. En tappad sked var katastrof! Sen vände det på en dag och han blev väldigt tillfreds tills att i slutet av månaden vara lite gnölig stundvis igen. Dock har det varit många stora förändringar i hans liv med föräldrar som varit iväg och jobbat på dagarna och tänder som verkar vilja fram så lite gnäll kanske inte är så konstigt.

Nya skills han lagt sig till med är att sitta upp stabilt, åla framåt och åt sidorna i rätt snabb takt. Han kan nu även häva sig upp på underarmarna och ibland få upp sig på knä men sen är det stopp och han halkar ner till magläge igen. Roligaste grejen att göra är att kasta saker på golvet ifrån soffa/barnstol/sängen och sedan titta ut över kanten och se vart det tog vägen. 

Det blir roligare och roligare att umgås med C nu men också jobbigare och jobbigare, haha, fy fasen om det bara blir jobbigare och jobbigare tills dess att han flyttar hemifrån... Man får hoppas att det också fortsätter bli roligare och roligare i samma takt.
Numera väger den lille herren hela 7,8kg och mäter 68cm.
Cornelis sex, vs Cornelis sju månader.

Kommentera här: