Cornelis ett år!

 Jaha, tänk att det nu snart är ett år sedan jag gjorde första uppdateringen om Cornelis första månad. En hel liten människa har utvecklats sedan dess med egen vilja och personlighet. Det här inlägget får bli det sista månadsuppdateringsinlägget och jag tänker att det nog mer blir en form av summering kring vem C nu är och vad han kan.

Cornelis är i regel oftast glad och är han inte det så är han svinarg. Det är sällan han liksom är sur, likgiltig etc (om små barn nu kan vara det). Han har alltid varit en rätt nöjd bebis och även nu med ett år på nacken så finner han sig i det mesta och anpassar sig efter situationer. Han går obehindrat och ett par dagar innan ettårsdagen så knäckte han även koden till att resa sig upp från golvet och knata iväg. Även om han kunnat gå i en månad nu så har han alltid varit tvungen att krypa fram till något att hålla sig i för att kunna ställa sig upp och sedan gå iväg. Han gör försök till att springa också vilket ofta slutar i face plant, men upp igen och iväg.

Favoritlekarna just nu är att leka tittut, både genom att gömma sig bakom hörn och titta fram och genom att helt sonika hålla sina händer framför ögonen och ”låtsas vara försvunnen” tills man ”hittar” honom… Så jävla gullig när han gör så alltså. Hemma så är favoritstället hörnet i köket där hyllan med glasburkar står, säkert för att han endast kommer dit när vi glömmer stänga grinden in till köket och han ”vet” att han inte får vara där.

Sömnen är, halleluja, bättre än på mycket länge måste man ändå säga. Vi har haft en seglivad förkylning som spökat med täppthet, feber och massa hosta vilket störde alla inblandades nattsömn men när den äntligen försvann så var det som att vi kom ut på andra sidan. I snart två veckors tid nu har han somnat kring 19.30 och sedan sovit inne hos sig i sin säng tills det varit dags att stiga upp på morgonen. Morgonen är närmre natt dock och allt efter 06.00 är en bonus. Just nu är vi så glada över att han sover så bra på natten så känns dumt att börja skjuta på läggtider etc för att möjligen kunna få honom att sova längre. Det få bli nästa mission helt enkelt. Vi har även börjat diskutera om vi skall skippa en av två sovstunder dagtid då han nu sover både på förmiddag och eftermiddag.

När det kommer till mat så är det, enligt BVC iaf, fritt fram att ge honom det vi äter fullt ut så det har vi försökt börja med men faktum kvarstår att han bara har två små tänder där nere så barnmatsburkarna känns ändå som ett säkert kort även om vi verkligen försöker göra anpassade versioner av vår egen mat till honom. Indisk linsgryta slank ner idag så nu avvaktar vi bara om magen välkomnar denna gryta lika bra som Cornelis smaklökar gjorde. Han gillar iaf typ allt så det är tacksamt och han äter gärna själv (med händerna) så plockmat är poppis. 

Ersättning är också ett minne blott och vi har gått över till välling, något jag först var lite skeptisk mot, men det kändes inte som att varken han eller vi var redo att ta bort flaskmåltiden i samband med läggdags så nu får han välling i sängen och så får han kvällsmat i riktig matform istället för gröt någon timme innan läggdags. Gröt är fortfarande frukoststandard dock.

Vi har inte kunnat urskilja några ord ännu men han jobbar mycket med dadada, mähhh och mamama. Vinkar, pussar, gosar, pekar på lampan och visar hur lång han är gör han också om man frågar.

Summa summarum, han är perfekt. Vägrade ligga still på BVC så längden är opålitlig men typ 76 cm och 9,9 kg måttade han på sin ettårskontroll. Bästa lilla skitunge!

 Cornelis 11 mån vs Cornelis 1 år
1 Maria:

skriven

Tycker de här inläggen är så fina! ❤

Svar: Gullig du är!😘
Emma Lindén Öhling

Kommentera här: