Cornelis 18 månader

Ett litet barn, ett litet barn som förstår och visar vad han vill, ett litet barn med så mycket vilja att det sprutar ut ur öronen ibland. Jag förstår inte att Cornelis redan är 18 månader och liksom ett barn man kan refera till som "ett litet barn som fyller två år i år" och inte "en liten bebis".

Utan att ha något att jämföra med direkt så känns det som att Cornelis är väldigt fysiskt och motoriskt lagd och inte fullt lika utvecklad när det kommer till tal och kommunikation. I dagsläget är det Hej, nej, aj och Bäää som är de främsta orden han använder. Ett mamma och "pa" till lampa och pappa kan ibland slinka ut också. Men han pekar, går fram och visar och "låter" diverse ljud för att få vår uppmärksamhet så han vill uttrycka sig och oftast förstår vi vad han menar.
Han testar mycket gränser, häller ofta ut sitt dricksglas och skrattar när han då får en reaktion, klättrar upp på soffbordet om och om igen och blir rasande om man tar honom för att byta blöja eller klä på kläder om han är mitt uppe i någon lek.

Det han just nu tycker mest om att göra är att vara ute och gräva, han kan sitta hur länge som helst och göra sandkakor. Klättra och åka rutchkana är också poppis och man får verkligen hålla koll på honom ute för här om dagen klättrade han själv upp i leksällningen på gården som har nån form av repstege som jag aldrig i mitt liv trodde han skulle komma upp för. Pussla är han också duktig på och har nu fått ett bokstavspussel med hela alfabetet som han sitter och pillar med. Läsa böcker vill han göra iband, helst om det finns någon "aktivitet" förknippad med boken så som luckor att öppna eller knappar att trycka på, inte lika intresserad bara av att lyssna... Pippi, Emil och Rasmus på luffen är det som går varmt på tv:n och det blir en del av den varan när mornarna startar redan strax efter 05...
"Imse vimse spindel", "En elefant balanserade" och "Fem små apor" är favoritlåtarna/ramsorna och dem gör han gärna rörelser till. 

Våren har kantats av en rad förkylningar och både ögon, öron och lunginflammation kan han bocka av. Under dessa perioder så har inte matintaget varit hans främsta intresse så där har vi stundvis fått truga en hel del. Välling är inte heller längre något han är jätteintreserad av och hade det känts som att han åt bra på dagarna så hade vi nog passat på att sluta med vällingen nu, men jag tror vi kommer envisa oss med att ge honom flaskan ett tag till för att veta att han iaf fyller på med lite näring. 
Mat som för tillfället går hem och som det kanske även äts lite för mycket av är pasta och grillkorv (vi växlar mellan vanlig, kalkon och kycklingkorv iaf), vattenmelon, ost, leverpastejsskivor, pommes, bragos bokstavskex (ja det är socker i), mackor, smoothie (som helst ska ätas med sked ifrån våra glas).
 
Sömnen tänker jag inte klaga på, även om det såklart varit perioder den här våren som han vaknat mitt i natten och inte velat sova nån annan stans än ute i soffan på vårt bröst. Men det har bara varit korta perioder och generellt sett så sover han faktiskt i sin egen säng mellan 19.30-05.30, en timme till hade man ju inte tackat nej till men att inte ha honom i vår säng under natten är otroligt tackasamt.

Annars så är Cornelis Rune Gustav ett väldigt glatt barn. Busar och spexar. Det är få saker som gör honom ledsen förutom när han inte får som han vill men det är sällan han är "bitter" eller sur liksom. Han är just nu väldigt gosig också och kan komma upp och borra in sig i famnen och vilja mysa, även om det går snabbt innan han får syn på något och kutar iväg.11 kg och 82 cm ren kärlek. Och 12 tänder som man får passa sig för;) Kommentera här: