Bildbomb i karantänmode

Hej hej dag 13 av hemmajobbande. Imorgon är det två veckor sedan alla som kan jobba hemma skall göra det på vårt jobb. Som tur är kan jag det och det flyter på. Men jäklar vad det inte varit lätt om det inte vore för att Nicklas kan ha Cornelis på dagarna. Cornelis har varit på föris EN dag på 19 dagar pga influensa och sedermera hårda restriktioner. Idag beslutade vi att han kommer vara henna med oss till efter påsk för att underlätta det lilla vi kan för förskolan men också för att minimera risken att dra hem nån bacill. 

Vad gör vi då på dagarna förutom att jobba? 
Cornelis är väldigt angelägen att få delta i köket numera. Vill "ditta dää" (sitta där) vilket är på köksbänken när man lagar mat och mooomien (smoothien) vill han vara med och mixa på morgonen. 
Sen blir det utelek en stund. Jag jobbar på inne men N och C betar av lekpark efter lekpark. 
Sova länge sen. Vi låter Cornelis sova hur länge han vill på dagen och det blir lätt 2h. 
På eftermiddagen blir köket sen ateljé och det målas, pärlas, leks med lera och målas lite mer. Även köket och paddan(vem försöker vi lura) leks det flitigt med. 
Men vi klarar oss och hoppas så göra tills den här skiten är över. Än så länge har vi inte behövt känna på allvaret direkt men det är olustigt att inte veta vad som komma skall. Just nu hoppas vi på att kunna komma bort från stan kring påsk och att våra jobb fortlöper som de är planerade framöver. Men inget vågar vi helt lita på just nu. 










Kommentera här: