Vad hände?

Vad händer. De senaste två veckorna har varit som en enda stor karusell/berg- och dalbana och jag vet knappt om jag/vi hunnit med själva.

Allt började med att vi passade på att fota vår lägenhet när både jag och Nicklas hade tid i februari innan jag började jobba. Lägenheten fick vår mäklare sen ha liggandes på sin hemsida som kommande. Vår deal var att det kan bli försäljning i vår eller om ett år, vi får se lite.
Sen tog det bara nån vecka innan mäklaren ringde och sa att det redan var intressenter som hört av sig och hans råd var att iaf bjuda in till en privatvisning för att se vad ett eventuellt förhandsbud skulle kunna landa på. Helt förutsättningslöst egentligen. 
Dagen efter visningen så lade intressenterna ett förhandsbud på 100´ över vad vi köpte lägenheten för och i dem osäkra tider som varit på bostadsmarknaden så vågade vi inte tacka nej. Så vi sålde. 
Sen satt vi där dagen efter och undrade vad det egentligen var vi gjort. 
Den överhängande känslan vara att vi gjort fel. Att vi inte kommer kunna hitta något nytt som känns lika bra som vår älskade lägemhet. Att vi sätter Cornelis i ett område dit vi inte alls vill bo och att vi varit för heta på gröten och tagit oss vatten över huvudet.
 
Känslan kvarstod efter att de (få) hus som kom ut på marknaden i vår prisklass stack iväg högt över vår budget och vi insåg att det kanske får bli att börja sänka våra krav. Vi bollade till och med tanken att hitta en lägenhet som behövde renoveras föra tt sedan sälja igen om ett år för att bättra på vårt kapital.
MEN, så åkte vi förbi det där huset som vi var på visning på för ett par veckor sedan. Och såg då att säljskylten fortfarande satt uppe. Ingen hade således köpt det. Så vi ringde mäklaren och efter lite diskussion med säljaren så fick vi möjligheten att för 100´ över deras utropsspris få köpa huset innan det lades upp till försäljning igen. Här började tankarna snurra igen. Vill vi verkligen bo här, vill vi bara köpa för att vi har råd, kommer bostadsmarknaden sjunka igen eller är det smart att slå till då bostäder ändå alltid komemr vara något folk vill investera i? Vi tänkte i ett dygn sen sa vi, nu kör vi. Fan, vi hade ju börjat tänka plan B och plan C med att renovera upp en lägenhet och nu kan vi få renovera upp ett hus (ja det har ett klart renoveringsbehov). 
 
Så om all går som det ska, banken håller sitt ord om lån och inga konstigheter dyker upp på besiktningsgenomgången så flyttar vi till 120kvm mossgrön villa i Länna 1 juni.
1 Ove Sundberg:

skriven

Tjenare mannen! När kan man komma över och låna lövblås?

Kommentera här: