Andra advent och tiden fram till fjärde.

Bloggappen hade hängt sig och jobbet kom emellan men inte vill väl jag sluta berätta om mitt händelserika liv för alla trogna läsare. 
Slutcasting, en orimligt hög och oförberedd räkning från kommunen och julen som nalkas har liksom ätit upp denna decembermånad. Nånstans såg jag kanske denna månad som lite ljusare. Lite mysigare. Och lite lugnare. Men det man lärt sig av 2020 är väl just att härligt, nej det ska vi inte ha det. 

Trots uteblivna julmarknader, glöggkvällar med vänner, traditionsenligt pepparkaksbak och snöfall så finns det glimtar som man ändå får lägga i minnesbanken. Tex andra advent då vi satte in granen och drack glögg med svärföräldrarna ute i trädgården. 
Granen i år fick vi nyhuggen, direkt från Värmlandsskogarna. En superfin gran som jag och Cornelis klädde innan solen ens gått upp. Den typen av lyx uppskattar jag nåt otroligt. Knappt ett barr har den fällt på två veckor. 
Älskar våra julkulor. Så många gamla och sköra och så en del nya roliga som blir Cornelis ansvar att hänga upp. På samma gren. 
Denna andra adventshelg så blev det också lussebak och pepparkaksbak. 
Och om det inte kändes nog med julkänslan så blev det också pyssel. 
Blommor i kreppapper att hänga i granen. Ett pyssel som lätt kommer bli återkommande. 
Med geanleveranswn kom också svärfar och att inte ses en sväng hade känts så otroligt märkligt. Trots regn i luften så tände vi grillen och sen vankades det glögg, lussebullar och grillkorv. Undertecknad fick även en tidig födelsedagspresent. 
Lite snö på detta och inte 8 plusgrader hade kanske gjort det hela lite mer acceptabelt. Men trots mys så är ju synen av denna utomhustillställning mitt i december extremt olustig. Vad är vi i för tid egentligen? 
När andra advent passerat så följde födelsedag, förkylning, vabb och hemmajobb och nu sitter vi här, med fjärde ljuset tänt och håller så hårt i våra tummar att de nästan trillar av. Håller tummarna för att den förkylning som hälsade på för två veckor sedan inte gör sig påmind igen och vi kan fira jul med familj, om än uppdelat och i mindre form. 




Kommentera här: