Julen - 20, med avstånd och utomhusvistelse

Vårt julfirande startades i det lilla redan 22/12 med julfika och lite paketöverlämning med svörmor. Vid det laget hade vi hållt oss isolerade hemma sedan fredagen för att minimera risk för möte av smitta. 
Liten tomte var eld och lågor och hade väldigt svårt för att förstå att farmor ville spara några paket att öppna på julafton. 
23/12 satte vi oss sen i bilen för färd söderut. Bilköer till Södertälje men sen rätt lugnt på vägarna. 
Uppesittarkväll utan någon bingovinst övergick till natt och vi vaknade på julafton med en sedvanligt morgonpigg nisse och  Nicklas med ett nyförvärvat hack i pannan sedan gårkvällens mörkerblöjbyte. 
Liten morgonutdelning startade dagen och Elins Johan fick sin skörd av tomten. 
Sen flyttade vi ut. 
Tomten hälsade på och Cornelis hade sitt första, handskakningslösa möte, med jultomten. 
Lillnissen tog sen igen dem tappade sovmorgontimmarna medan vi andra njöt av fika och bubbel. 
Gröt innan Kalle och sen julklappar. 
Cornelis var riktigt duktig på att dela ut utan att bli hysterisk över att inte själv få öppna allt. Över förväntan kunde vi alla sen öppna våra presenter i hyfsad lugn och ro. Cornelis presenter bestod utan ungefär hälften nytt och hälften begagnat men jag vågar påstå att någon utifrån aldrig skulle kunnat gissa vilket som var vad. Jag slutar inte förvånas över hur bra saker det finns för barn på andrahandsmarknaden. 
Själv fick både jag och Nicklas mycket fint. Presentkort, spikmatta, utomhusbelysning till huset, träningsredskap, årskort till Skansen och luffarslöjdade korgar. 

Kvällen avslutades med matkoma och julfilm och trots en mindre skara människor och brist på kramar så blev det jul även detta året. 


Kommentera här: