Innan det blev kallt

Förra helgen hade vi en sådär klyschigt härlig söndag. En sån dag man såg framför sig att man skulle ha var och varannan helg när man drömde om hus. Nu med ett hus i ägorna så infaller ju inte väder, humör, trots och energi så ofta man hade önskat men som sagt, i söndags hände det. 
Solen sken och Cornelis var på bra humör så efter frukost gick vi ut i trädgården. Löv röfsades, kastanjer plockades och "stektes till köttbullar" och vi liksom skrotade runt. 
Cornelis som fortfarande kräver en nap på dagen sov i vagnen och vi tog då en promenad i samband. Efteråt var energin åter på topp och det blev grillkorv till lunch och sedan ännu mer fix. Vedhuggning, stuprännerensning och kryddskörd. 
Nu känns det som att dessa höstvarma dagar nog är räknade då termometern visar ruskigt nära minustecket på morgonen. Men innan det blir än mer kallare så skall vi få ner en thujahäck i backen, 20 plantor satta, 46 kvar. Verkligen på målsnöret till vinterns intrång men eloge till att vi faktiskt kommer hinna få till det.