Cornelis sex månader

Cornelis 5mån vs Cornelis 6mån

Han har blivit sex månader vår lilla Cotte. Ett helt jäkla halvår. Den här månaden som gått har verkligen innehållit många utvecklingssteg hos C. Jag trodde att förra månaden skulle bli den där koder knäcktes men det kom liksom aldrig men nu däremot, ja nu känns det som det har hänt nya saker varje dag. Han känns så himla stor också. När han ligger och sträcker ut sig i spjälsängen så inser man att det inte är en liten mini längre. Eller han är ju vår mini men han är sin egna lilla person nu och jag fattar inte vart tiden tog vägen då han låg i fosterställning ihopkurad på Nicklas bröst.
 
Med sömnen har det inte direkt blivit bättre. Snarare sämre tyvärr. Det känns som att jag och Nicklas just nu är detektiver som felsöker på detaljnivå vad den felande länken i sovandet är. Kanske kan vi leta oss blinda då det inte finns någt vettigt svar eller så hittar vi det en vacker dag och ingen skulle vara gladare än jag och mina trötta påsar under ögonen. Peppar peppar så somnar han rätt bra första omgången och numera är det 19.30 mer eller mindre prick som vi försöker tajma in. Om man då har gett honom en flaska ersättning och sedan fyller på med lite bröst så brukar han somna rätt snabbt och kan då i bästa fall sussa i tre timmar. Men sen är det som att en nattdjävul ger sig tillkänna och han vaknar och skriker och vänder och vrider på sig. Bröstet hjälper men det är ändå som att han inte helt kommer till ro. Tilläggas skall dock att det inte har hänt varje natt hela månaden att han skriker men ändå oftare än att det känns som att det bara skulle vara en tillfällighet. Och vaknar gör han varje natt, flera gånger. Vi är nu tillbaka till spjälsängen igen efter en tillbakavända i korgen men nu får korgen inte komma tillbaka, varken Cornelis eller vi orkar med dess knakande när en för lång bebis sparkar på nätterna. Nätterna avslutas dock alltid i vår säng då jag inte orkar flytta honom upp och ner till spjälsängen varje gång han är ledsen eller skall äta.
 
När det kommer till mat så går det frammåt, han är inte lika intresserad av bröstet längre utan lägger sig mer ofta än sällan och tittar på annat under måltiden och det går längre stunder utan att han verkar ha behovet av att äta, men bröstmjölk är ändå hans huvudsakliga mat ännu. Däremot så funkar ersättning med flaska nu även felfritt och det har öppnat upp till att Nicklas kunnat vara ensam med Cornelis hela dagar. Gröt med katrinplommonpuré slinker också ner lätt och det ätar han nästan varje morgon nu. Lite smakportioner av andra grejer funkar också och majskrokar trycker han i sig på ett naffs. Vattenmelon verkar vara en favorit att få suga på men med lite försiktighet då en liten bit lätt bits av trots avsaknad av tänder.
 
Nya skills är framförallt att rulla. Fem dagar efter sin femmånaders dag lossnade det. Från rygg till mage och tillbaka. När detta lossnade kom resten på köpet typ, han vrider på sig, ålar sig åt sidorna, backar och kan nå saker en bit bort. Inget riktigt ålande frammåt dock men när som lär det också lossna. Han skrattar med ljud vilket är det mest fina man kan höra och ljudar nya läten och kan få till riktigt höga toner. Han sitter gärna upp i vagnen och kan sitta kortare stunder utan stöd på golvet.  
 
I utvecklingen annars så märker man att han tyr sig väldigt mycket till dem han "känner" när vi är bland nya ansikten. Detta är verkligen ett nytt beteende då han varit superchill med att vandra mellan famnar tidigare. Han har blivit rädd? och börjat gråta från tomma intet när han fått syn på vissa personer som han inte känner igen och då klamrar han sig fast hos mig och Nicklas. Han verkar dock fortfarande vara väldigt trygg hos alla i vår familj och tillåter sig att tas om hand av såväl moster och våra föräldrar vilket känns jättebra.
 
Tyvärr har vi inga nya mått att delge då vi inte har bvc förrän om två veckor. Men jag tror han har spurtat alltså, han känns sååå mycket tyngre så 7,5kg minst är min vilda gissning vid nästa bvc-besök.
 
 
 

Kommentera här: