Påsk i Karlskoga

Påsk. Tycker det är en väldigt härlig högtid. Det är typ hundra gånger lägre press och planering än inför jul (jag älskar ju dock julen ändå men det ä en annan historia). Minst fyra sammanhängande lediga dagar och mat och snask står i centrum. Sen att årstiden ofta bjuder upp till värmande strålar är ju inte helelr fel.
Denna påskhelg spenderade vi i Värmland hos Nicklas pappa och sambo. Varma härliga dagar med våffellunch i solen, utelek från morgon till kväll för C och en massa bus med hundar.
På påskafton så riktigt stekte det mot husväggen vid huvudentrén så parasollet åkte upp och långärmarna åkte av.
Tänk att det redan är den tiden på året igen då det går att sitta ute och äta middag. Nog för att det säkert kommer ett bakslag till men dessa vårkvällar gör att man känner hopp och pirr i hela kroppen tycker jag. 
Cornelis sov som en stock alla nätter och tog sig en rejäl 3h lur mitt på dagen också så nog gör den friska lantkuften sitt för hans ständigt aktiva lilla kropp. Att se honom tulta runt i ständigt släptåg av en hund, med en sten i ena handen och siktet instält på att se vart katten tog vägen gör en varm i hjärtat. Han älskar verkligen att leka utomhus och det känns fint att han får ha den här platsen som en del av sin barndom.
På påskaftons kväll dukade vi upp påskmaten. Sill och ägg i fokus tillsammans med lite västerbottenpajer, lax och potatis.
Tack Äsphöjden, Leffe & Barbara, hundar, katter, kossor och solen för denna påskhelg. Och tack Nicklas och Cornelis för att ni utgör den bästa trion man kan tänka sig att tillhöra!
 
 

Kommentera här: