Vårmarknad på Margaretavägen

Kylan kom tillbaka och försvann lika fort till förmån för solen. Cornelis feber försvann även den och under helgen har han äntligen varit sitt vanliga jag och vi fick lite revansch från de sviniga dagarna som inledde veckan.

Igår var Nicklas iväg på svensexa så jag och C rådde om oss själva och när han somnade i vagnen efter lunch passade jag på att ta en sväng till Gamla Enskede där det hölls vårmarknad.
(null)
(null)
(null)
Längs med Margaretavägen sålde folk saker utanför sina hus. Allt från hemkokta kolor, lokalbryggt öl, hembakade kakor till klassiska loppisbord. Väldigt bra kvalité på barnutbudet och väldigt bra priser. Mina fördommar analyserar det hela med att de som säljer främst köper kvalité till sina barn och inte är i behov av pengarna från försäljningen. Good for me! (null)
(null)
(null)
Jag drömmer om att bo här, känner så otroligt starkt att det är här jag vill bo. Jag vill att Cornelis ska få gå i den gula skolan med torn som ligger mitt i villaidyllen och jag vill att han skall kunna krypa genom häcken in till en grannkompis. Jag blir typ ledsen av tanken att veta att det troligtvis aldrig kommer att bli så. Att det sedan är typ leksaker i varje trädgård blir ett litet hån för jag fattar inte att så många barnfamiljer har den ekonomiska möjligheten att äga ett hus här. Lyckostar är de! (null)
(null)
(null)
Tur vi bor med gångavstånd till dessa kvarter iaf så att man kan få andas villaidyllen om så bara för en eftermiddag. 
175 kronor spenderade jag i loppisstånden och fick med mig mycket bra saker hem till Cornelis. Bästa köpet var en skaloverall i nyskick från "IElm" för 50 kronor. En ny går på 799kr om det är ordinarie pris. Vi köpte en exakt likadan mörkblå bara för någon vecka sedan som vi älskar så nu har vi två och kan ha "en på landstället och en i stan" som han som sålde den så självklart förutsatte. (null)
Haklapp, tröja, byxor, mössa, linne, väska, kottebok och leksakskakor blev det också.
(null)Kommentera här: