Inte sova

Ikväll var det jag och C då Nicklas var på konsert. Tyvärr är han lite för liten för att liksom ha riktigt uppskattat fredagsmys men vi mös iaf en stund framför Greta Gris. Sen hade vi 75 minuer av sömnkrig...
Cornelis har alltid (mer eller mindre) sovit bra på nätterna. Mellan 1-2år så somnade han också otroligt enkelt genom att vi mer eller mindre bara lade ner honom med välling och sedan gick. Men sen han lärde sig klättra över spjälsängen och sedemera även fått vanlig säng så är det ett himla schå med att få honom att stanna kvar i sängen. Det skall ställa sig upp, det skall bytas håll, det skall lekas tittut, det skall låtsas behöva gå på toa och framförallt så skall "mamma ditta", dvs mamam skall sitta på fåtöljen bredvid sängen. Om man så minsta försöker resa sig så hör man "mamma ditta". När jag vid ett tillfälle trodde att han somnat och smög ut ur köket så gick det 1 minut tills jag hörde "hjulen på bussen" inifrn hans rum från en musikbok och där stod C i mörkret och dansade.
Nu kan man ju då tänka att han sover längre på mornarna när han envisas med att vara uppe. Men nej nej, 05.15 har han stått vid vår sängkant de senaste dagarna... Kanske dags att strama åt sovstunden på dagen.

1 John Blund:

skriven

Han ser i a f ut att vara pigg och frisk!!!

Kommentera här: