Loka Brunn

Det där med semester... Vad menas med semester egentligen? Om det ordet endast symboliserar när man har ett jobb som man utför varje dag och sedan tar paus ifrån (trots att man får betalt) och sedan återgår till igen efteråt så har jag aldrig haft semester. Sommarlov har jag haft och jag har varit ledig ganska många gånger. Men just semester vet jag inte om jag kan lägga till som en egenupplevd händelse.

Hur som haver så försöker jag och Nicklas planera våra lediga dagar under Farmen (kanske är det DET som är semester) och har nu bokat in första lilla aktiviteten. Några dagar i Värmland är tanken att vi skall försöka få in nämligen. Andas lite landetluft, smygfota rödhåriga kor och tassa runt på gammal knarrande parkett. Efter dessa dagar har vi sedan bestämt oss för att övernatta en natt på Loka Brunn. Utnyttja deras spaavdelning, äta gott och bara njuta lite av sommaren!
 

Hallonbullar

När Nicklas var hemma senast så lagade han inte bara middag. Nä, han bakade även bullar! Jag kan dock ta åt mig äran till viss del för det var jag som gjorde den grymma degen som jäste något enormt! 

Hallonbullar blev det denna gång, en variant på Jamie Olivers blåbärsbullar vi tidigare testat. 

Färska hallon blandas med socker och pressad apelsinsaft.


Degen trycker man sedan bara ut och så öser man ner bären och gojsar runt till en stor inbakad halloncalzone. Det gäller att ha oömma kläder i detta monent då det inte blir lite kladdigt!


Bullarna fick en fantastisk rosa färg och för att göra dem extra goda så strödde vi råsocker och klickade ut smör på plåten för att skapa en karamelliserad bottenyta.

 

Ett avsnitt kvarSå där, då var jag hemma igen efter två dagar och en natt på jobbet. Näst sista episoden är nu inrullad och vi har endast ett avsnitt kvar! De fyra arbetsdagarna som är kvar kommer nog bli väldigt intensiva men roliga så det är med skräckblandad förtjusning jag går och lägger mig ikväll.

Idag efter jobbet så cyklade jag bort till Johanna där även Nina fanns. Häng i gäng med två av de bästa är fint! Mer kan man inte begära!