Ack Värmeland du sköna

Efter ett intensivt år, för det tycker jag ändå att man får kalla det med två utlandsproduktioner, ett bröllop, ett lägenhetsköp och renovering, så avslutas 2016 med en markant temponedväxling. Efter, hyffsat, lugna dagar i Småland så förflyttade vi oss till Värmland och Nicklas pappa med sambo. Under två dagar har vi nu sovit till 11.00, ätit "brunch" framåt 12-tiden och sedan njutit av loppisar, naturen, eftermiddagstupplurar och god mat.

Det känns som att man befinner sig mitt i ett Carl Larsson-vykort när man är här.
Extra mysigt blir det med alla djur också. Vovven har jag aldrig träffat en snällare och de två nyinflyttade katterna gick inte av för hackor dem heller. Den ena liten och kolsvart och den andra med vita vantar och vita stövlar, ståtlig som få. Sen får man inte glömma ko-släkten heller!

För att sänka tempot än mer innan vi byter 2016 till 2017 så checkar vi nu in på Loka brunn för ett dygn av avslappning!

Julen 2016

Julafton, juldagen och annandagen. Swosch, svisch, poff och så var de tre juldagarna över! Mättnaden är total, kaloriintaget maxat och sockerdepåerna fyllda till brädden. Men kan vi liksom enas om att det är exakt så det skall vara. Pepparkakor till frukost och glass istället för kvällsmackan. Typ. Härligt i vilket fall att man kan få tillåta sig att ha det så ett par dagar när året är som mörkast.

Julen tillbringades i Huskvarna, med regn smattrandes mot rutan tillsammans med familjen, älskade familjen!

Med kameran glömd i renoveringsoordningen i Stockholm var det inte mycket mer än mat som hamnade på bild. Men det är inte fy skam det.

Nytt för i år bland det annars väldigt traditionsenliga julbordet fanns en grönkålssallad med parmesan, citron och tranbär. Ett grönt litet tillskott!

Förutom mat så lyckades N och syster hamna på bild mitt i ett sedvanligt tjiv. Farfar lunkar lite obrydd fram i bakgrunden också. Ett fint kort på nåt sätt trots sin enkelhet.

Hoppas alla haft en fin jul. Imorgon bär det vidare upp till Värmland för julfirande nr2!

Snart ledigt!

En dag kvar på jobbet nu innan jul, har under veckan jobbat över för att kunna gå lite tidigare på julledigt! Skall bli väldigt skönt med 10 dagars ledighet innan januari kickstartar och bjuder upp till fullspäckad kalender. Förutom julfirande både i Småland och Värmland så klämmer vi in ett dygn på Loka Brunn innan nyår, känns som ett lyxigt sätt att avsluta årets sista dagar med.

Hemmet börjar ta form också, vi har bråkat lite med vår soffa som liksom inte alls gör sig lika bra i denna lägenheten som förra. Nu är den nedmonterad till en mindre version av sig själv så vi testar detta nu innan vi öppnar plånboken för ännu en ny pinal.

Tavlorna hänger på de befintliga spikarna som satt i väggen så en justering kommer att ske där. Längtar så tills vårt kök blir klart så att vi kan börja leva på riktigt här hemma!