Snö ute, bakning inne

Snö ute, bakning inne, var vad som stod på agendan idag. Nicklas jobbar så jag och Kotten, Cotten?! (som vi i brist på annat logiskt smeknamn för Cornelis just nu kallar honom) åkte till svärmor för att lära oss baka biskvier. Hur lyxigt är det inte ha egengjorda små biskvier i frysen att ta fram när man får besök liksom?
(null)
(null)
Jag och C var där i flera timmar och hade det mysigt. C tyckte nog det var mycket spännande i görningen och sov inte så värst mycket under dagen (idag heller) men slocknade som en stock nu på kvällen så åter igen hoppas vi på lite längre sovperioder i natt. Igår åt den lille inte en enda gång mellan typ 00-08 utan nöjde sig med nappen när han vaknade mitt i natten. Det märks verkligen att han är inne i nån ny period nu då det är mycket saker som händer och ändras från dag till dag. Älskade lille skitunge. (null)

Glassens glass!

Måndag, det regnar och i kylskåpet står fiskbullarna och väntar i sin mediokra konserv. Men i lördags var det andra bullar. Eller glass snarare. Nicklas gjorde egen kaffe/kardemumma-glass som vi åt med karamelliserade äppelklyftor. Mums på den alltså.

Kan inte återberätta glassreceptet för det har jag inte men äpplet stekte jag i smör och råsocker.
(null)
(null)
(null)

Sol och vaken bebis

(null)
Igår sken solen så vi snörade på oss promenadskorna och drog en vända in till Södermalm. Inga direkta planer fanns mer än att lapa lite D-vitamin och försöka få pigg bebis att sova. Det sistnämnda gick sådär och han som annars sover som en stock i vagnen låg och stirrade rakt ut.
(null)
(null)
Vi vandrade Götgatan bort, över till Nytorget och upp bakom Sofiakyrkan där vi hittade oupptäckta butiker.
(null)
Fortfarande vanen bebis.
(null)
När vi kände oss nöjda med frisk luft gick vi ner till Barnängsbryggan och tog båten hemåt tillsammans med många andra som gjorde stan denna lönehelg.
(null)
(null)
(null)
Om bebis ville sova när vi kom hem? Inte mycket inte... Tack och lov sov han bra på natten sen men idag, söndag, är vi tillbaka med dagsvakenhet. 2x20min sov C mellan 13.30-20.00. Somnade sen när vi kikade på farmen i drygt 40min och kunde sen inte komma till ro för fem öre. Nu har jag legat och klappat på honom i vår säng en bra stund och hoppas på att han nu 23.00 somnat för natten. Spänningen är olidlig...
(null)