Myrornas i Ropsten

Här om dagen lämnade jag C och N hemma för lite eget strosande på stan. Eller stan och stan, jag tog mig till Hjorthagen längst ut på röda linjen för ett besök på Myrornas där. Tre våningar av pryttlar, möbler och kläder.
(null)
Jag kammade inte hem någon storkova till fynd men tomhänt därifrån gick jag inte heller.
(null)
Låt oss kika på vad jag köpte.
(null)
Böcker känns kanske som något av det vars andrahandsvärde (iaf rent användarmässigt) är något av det det bästa. Oftast läser man en bok en gång, EN GÅNG, och sedan blir den ståendes i nästintill oanvänt skick. Barnböcker kan jag förstå att man bläddrar något oftare i men ändå, dem tröttnas det ju också på. Så dit jag ville komma var iaf att barnböcker är ett bra riktigt bra loppisköp då du får typ tio böcker till priset av en butiksny och sen kan du återlämna dem på närmsta secondhandbutik när du tröttnat och köpa ett gäng nya.

Barnböcker med tygrygg letar jag instinktivt efter då de ofta är lite äldre och har en mysig känsla över sig. När jag hittade en bok om Kotten i typ orört skick så kändes det givet som kommande julklapp till Cotten.
Sen hittade jag fyra par barnbestick också som jag betalade fem kronor för, TOTALT!
(null)
En lite mer använd bok som jag köpte var ABC-boken. Älskar dessa ramsor om Krakel Spektakel och Bagare Bengtsson. Flashbacks från barndomen när dessa sändes på tv.
(null)
35kr totalt för två böcker och fyra par bestick tycker jag är helt okej ändå!
(null)

Raggmunk och äppelkaka

(null)
Igår blev vi bortskämda med godaste raggmunkarna i stan. Nämligen svärmors! Går ju att äta ihjäl sig kan jag lova. Cornelis instämde och drog i sig en och en halv han med, dock något skeptisk till lingonen i lingonsylten men annars tror jag att han har en favoriträtt på gång!

Med mig hem från svärmor lånade jag en något mindre sockerkaksform. Till kvällsfikat blev det således sockerkaka med rivet äpple, citron och vallmofrön.
(null)
(null)
Vill ha frysen full av hembakat nu när hösten intar landet med stormsteg. Känner lite att jag måste maxa myset också då jag mer och mer måste ställa in mig på att föräldraledigheten kan komma att ta slut när man minst anar det. Just nu är väl planen, eller plan och plan, inte direkt så att jag och N är några världsmästare på att ha en tydlig plan när det kommer till arbetssituation men visionen är iaf den att jag skall hoppa på jobb i nov/dec om något dyker upp. Men om jag får önska så är vi hemma båda två (lyxigt jag vet, men skralt i kassan) till årsskiftet och sen är Nicklas hemma med C till gan får förskoleplats och jag börjar jobba.
(null)

Myshelg

Vilken fin helg vi haft! Med kort varsel beslutade mamma och pappa dig för att komma på besök och det passade helt perfekt då vår helg var rätt tom förutom en middagsbjudning som vi då så lägligt kunde gå barnfria till!
(null)
Fredagen blev en klassisk idol och myskväll hemma. Cornelis stod i fokus och Nicklas lagade kantarellpasta!
(null)
Efter frukost på lördagen så styrde vi stegen mot Södermalm med siktet inställt på lunch på nyöppnade Panefresco i Hammarbysjöstad. (null)
(null)
Paolo var på plats och gräddade pizzor så det stod härliga till. Cornelis gav tio av tio i betyg! (null)
(null)