I villakvarteren

Sista långledigheten är över, dags för skogsliv igen innan hösten med dess mer normala arbetsveckor och två (ibland tre)-dagars ledigheter.


Jag avslutade helgen med att ta bussen ut till Nacka. 20min från Slussen och så var jag i mysigaste villakvarteret och hemma hos min Jönköpingsvän O.

Jag blev bortskämd med gofika på Olivias uteplats och vi norpade sensommarstrålar och pratade sommaren som varit och hösten som komma skall. 

Tänk att så många av mina vänner bor i Stockholm ändå. Man kan ju inte förvänta sig att få alla sina nära i samma stad men jag är ändå tacksam över att dem som faktiskt finns här uppe finns just här. Nog för att Nicklas är det som betyder mest men helt ärligt hade jag haft mycket svårare att anpassa mig till denna stad om jag inte haft så många vänner här.

Blandningen i att ibland möta upp en vän på ett café i city, ibland i en mysig lägenhet eller som nu i ett hus utanför stan älskar jag. När jag flyttade till Stockholm trodde jag bara att det var en lägenhet i innerstan som gällde, för det var det enda jag visste om och själv hade bott i de somrar jag varit uppe och jobbat. Numera är stadens olika delar mer bekanta och jag känner mig mer och mer hemma här allt eftersom jag lär känna staden och hur man med rätt enkla medel tar sig mellan innerstad, förortsmys och skärgårdsliv.

Efter timmar av prat i solen och kaffeslurpar i plural fick jag skjuts hemmåt och kvällen bestod av packning och fix inför stundande jobbvecka.


Ps. Renoveringen Nicklas roddat med hela helgen blev så himla bra men visar bilder när allt är klart.

Kollage och romantifierad höst

Har sånt längt efter denna hösten nu! Romantiserar väl det hela lite i överkant men va fasen! Jag vill dricka kaffe på uteserveringar trots att det är lite för kallt men istället ta en filt över knäna. Jag vill åka till Ulriksdals slott, Rosenhill och Rosendals trädgård på diverse skörde och växtmarknader. Jag vill äta frukost i sängen med fönstret öppet men raggsockor på fötterna och jag vill fylla balkong och lägenhet med blommor i varma mustiga höstfärger.

(Ps: önskar mig en sån där träbricka med handtag lämpade för sängfrukost).
 

Sen vill jag gå på loppis. Helst i Jönköping, eller i alla fall utanför Stockholm. Måste göra en lista och sen dra med mig några kompisar och en bil och ta en roadtrip en helg. Leta efter gamla fina minikläder och pryttlar i trä och annat hållbart material till lillrummet. Älskar att ha en ny genre att loppisfynda inom!

Nähe, dags att ta tag i denna söndag. Jag skall ut till Nacka och fika hos min gamla skolkamrat Olivia som just flyttat in i ett drömmigt stort hus med sin man. Skall försöka att inte bli allt för avundsjuk!
 
Bildkällor finns att söka efter via min Pintrest.

Med solen i ögonen och krispig höstluft

Sommar möter höst, värme möter krispig sval luft. Idag var det en sån där härlig dag här i Stockholm där man liksom på riktigt kände att hösten var på väg fast att sommaren ändå inte helt släppt. Jag åkte in till stan för att fika med Fatima men åkte lite tidigar för att hinna umgås lite med mig själv också. Jag njöt verkligen av att gå runt med solen i ansiktet kring Stureplan och bara vara. Det är inte ofta jag är där inne men ibland så. Var till och med inne och klämde på en Stella McCartney-väska bara för att jag kunde.


Efter besöket hos Sture-P så promenerade jag upp till Odenplan. Förutom ett sendrag/ischias i kläm/skinkmuskelsträckning/gravidkrämpa-nånting så var även denna promenad främst kantad av välbehag. Kan vi bara bestämma att hela hösten blir såhär nu. Solig, krispig, knalliga färger och så sparar vi vinter, snö och eventuell rövslask till december minst!