Förra året i V-land

Julfirandet är inlett. Tio dagar av ledighet ligger framför och det skall bli så skönt och famförallt mysigt. Att för första gånge få se Cornelis i ett medvetet tillstånd upptäcka julen skall nog bli det allra bästa. Tyvärr blev julplanerna lite omkastade så Värmlandsjulen som vi brukar kicka igång julfirandet med får vi nu suga på ett tag och ta efter jul istället. Men den som väntar på något gott. Förra året var det puderlätt snö där och Cornelis var drygt sex veckor gammal. Känns som igår och som en evighet sedan. 
Liten skrutt alltså. Som i år inte kommer ligga still och vara nöjd endast med att titta på en ljusstake.
Nu har vi istället just landat i Huskvarna och det blir familj, vänner och släkt i en härlig blandning. Kanske får även jag och N till lite egentid om vi har tur.

Den perfekta snömängden

(null)
Just nu är snömängden perfekt i Stockholm. Uppe hos oss är det rätt mycket snö så hade man ägt en pulka hade det absolut varit pulkakompatibelt. Samtidigt så är det ett rätt tunnt lager snö nere i stan vilket gör att bussar och tunnelbanor fortfarande pallar trycket. Fortsätt så här tack!
(null)
Inte omysigt att tända ljus på kontoret heller när det faller flingor utanför fönstret. 
Två arbetsdagar kvar nu innan lite julledigt. Skall bli så himla mysigt att få vara med Cornelis i en rad av hela dagar! Just nu så är han verkligen den mest gosiga och roliga lilla människan man kan tänka sig... SAMTIDIGT som han är det absolut jobbigaste jag hanterat. Inatt sov han hela natten, från 19.30-05.45 vilket kändes som en dröm då natten innan dess bestod av uppvak en gång i timmen och gallskrik och hulkgråt mitt i natten. 
Man kan ju hoppas att det där med hela nätter är något han övar på nu inför julledigheten.
(null)
Hur mysigt har vi inte det på kontoret? Så varmt och ombonat. Inte som ett öppet, kargt kontorslandskap direkt!

Helgen i elva bilder

(null)
(null)
Vi har ätit oss igenom denna helg kan man säga, en rätt trevlig helg som dock kantats av en förbannad långlivad snuva som kommer bara vi säger öppna förskolan till Cornelis. 
I fredags, mellan hostattacker och gråt, så förtärdes iaf en massa goda ostar, chark, Västerbottenpaj och födelsedagsvin. Det var inte äckligt direkt.
Nitlott för Nicklas som har helgmornarna som fick gå upp med kraxpelle 04.30 på lördagen sen. (null)
Mer god mat blev det på lördagkvällen då vi hade gäster över. Vi "vann" på deras bröllop att bjuda in till julpyssel så det blev ett fnissigt litet apelsinpyssel och därefter allt från juliga tapasrätter, rådjurssadel och cheesecake. (null)
(null)
(null)
(null)
Idag har vi främst slappat, ätit rester och trotsat förkylning för lite frisk luft ute i snön. 
(null)
(null)
Första gången som C "lekt" i snön och jag har aldrig sett en sötare isbjörn tumla runt! (null)
(null)