Blomsterbud

När jag i fredags kom hem från jobbet så plingade det på dörren. Utanför stod ett blombud och fattade ingenting, vem skickar blommor till mig så här en vanlig dag, trodde det kanske skulle till grannen. Men icke, det var världens bästa man som skickade spontanblommor. Man älskar ju det! Även om jag till skillnad från honom ändå tycker att alla hjärtans dag är en fin dag så håller jag med om att man blir otroligt mycket gladare över en överraskning så här en vanlig dag!

Nicklas är bäst!

När vi ändå är inne på blommor kan jag ju visa upp den andra buketten här hemma som har en vecka på nacken. En liten blandad kompott av Anemoner, Ranunkel, lite gröna grejer och Eucalyptus.


Helgen är snart över, ny arbetsvecka stundar. En rätt enkel vecka utan större åtaganden i nuläget.

Det ljuva livet

Det går bra nu, två dagar kvar till lön, fiskbullar till middag, a-kassa på ingång. Ja jag lever La Dolce Vita just nu. Fick även hem det orangea kuvertet idag och det var ju glädjande att se att om jag går i pension redan vid 61-års ålder så får jag ut 12.300kr/månaden. Ja då förutsätts ju att jag tjänar lika mycket alla år fram tills dess som jag gjort det senaste året (dvs typ jobba jämt), nice ändå! Blir nog ett hus vid rivieran och ja... fiskbullar till middag även då.

Det var allt.
Over and out
 

Kikärts och morotsbiffar

I lördags lagade Nicklas Carnitas och vi hade lite härlig Tex mex-kväll tillsammans med vänner. Alltså denna gryta med fläskkött kokat i cola är bara så god! Men på söndagen sedan stod jag för middagen och då blev det lite enklare. Vi försöker bli bättre på vegetariska alternativ så jag testade att göra biffar.


Kikärtor mosade jag ihop med rivna morötter, pressad vitlök, limesaft, hackad chili och kryddor.

Sedan blandade jag i smulad fetaost.

Sedan var det bara att rulla och platta.

Lite svåra att steka blev dem då de inte höll ihop jättebra men för att vara första försöket tycker jag att biffarna får godkänt. Tzatsiki och tomatsallad blev tillbehören, inte superspexigt men ätbart.