Advent på ingång

(null)
Jag har julpyntat! Inte fullt ut men lagom för att det skall kännas som att första advent är på ingång! Lussebullarna börjar dock sina i frysen efter alla besök som löst av varandra. Vi älskar att ha folk här dock så det är det värt men en ny laddning måste jag snart få till! (null)
Adventsljusstaken i år får bli denna plåtburk som jag tryckt ner fyra lite längre ljus i. Skall pynta den med lite tallris också tänkte jag så blir den komplett. Ett enkelt sätt att få en personlig stake.

Annars så har vi mer och mer börjat komma in i vardagen som tre. Den där vardagsrutinen jag önskade inför denna veckan verkar vi dock kunna glömma för vi lyckas verkligen inte komma upp på mornarna. I måndags satte vi klockan (pga BVC) och då kom vi upp men annars är det 11.00 som gäller. Då hinner vi liksom samla ytterligare några värdefulla timmar då C brukar ligga kvar i vår säng efter sista "nattmålet" (som är ett morgonmål). Då sover vi inte lika djupt och det känns mysigt att ha honom närmre då han sover i sin korg resterande delar av natten.
(null)
Imorgon tänkte vi testa att åka tunnelbana med vagn för första gången. Man får göra nåt kul av de små grejerna i vardagen numera, minst sagt. 
Nu skall jag dock vila ögonen på dessa tu en stund och sen kanske försöka lyfta över, iaf en av dem, till sovrummet.
(null)
Dags för julpynt

Sista novemberveckan är här, dags att börja tänka på julpyntandet på allvar nu alltså. I två år har det varit lie sparsmakat då vi ju förra året flyttade precis i månadsskiftet nov/dec. Minns att jag grävde fram en adventsljusstake illa kvickt men att det också var allt som kom upp i renoveringskaoset. Året dess för innan var vi på Gran Canaria och jobbade så då blev det inte heller så mycket pyntande. Så i år kommer jag försöka pynta så mycket jag bara kan! 
 
En adventsstjärna som jag inte tackat nej till hade varit denna från Watt och Veke. Men just nu när jag vandrar i ingenmansland mellan a-kassa och föräldrapeng så hamnar dyra adventsstjärnor inte på prioriteringsinhandlingslistan. (null)
 
(null)
 
Bilder från Grandpa, @grandpastore

En helg, typ som förr fast som tre.

Vardag eller helg, dagarna flyter ju lite ihop kan man säga men jag tycker ändå vi fick till denna helg så att det faktiskt kändes som helg. Det är ju ingen stress men det hade känts skönt om vi på något sätt kunde få till något som iaf påminner om rutiner och lite mer vardag från och med nästa vecka. Idag "sov" vi liksom (eller gick inte upp förrän) 11.30, nyhetsmorgon var liksom över EN HELG när vi slog på tv:n.

MEN i övrigt så har dessa dagar, fre-sön, ändå varit väldigt "helgiga", typ så som en helg kunde se ut för 10 månader sedan. 

Fredagskvällen inleddes med att jag pallrade mig ner till Hemmakväll och slog till på en riktigt härlig godispåse.  (null)
När jag kom hem och C fått mat och iaf nästan somnat så vankades det en riktigt härlig middag som N såklart stod som ensam upphovsman till. Potatis/morots-puré med tryffel, T-bone steak, grillade tomater och rödvinssky. (null)
(null)
Sen kom lördagen. Jag fick lite tid, om än kort då klockan typ närmade sig lunch snarare än frukost, för att göra frulle. Utflykt stod på schemat så ingen tid att förlora. Fick bli choapudding som stått till sig över natten med mango och jordnötssmör. Kaffe och ägg till det. (null)
Sen gav vi oss iväg. Ut mot Ekerö och Äppelfabriken. Jag hade bokat årets upplaga av deras prisade äppelglögg och om vi haft tid hade jag gärna stannat och fikat i deras supermysiga infravarma växthus men det får bli nästa gång! Denna gång stod nämligen fika hemma hos Nicklas släktingar på schemat.  (null)
Första gången längre än kilometern utanför tullarna. Smått obrydd dock.
(null)
Mysiga Äppelfabriken. Åk hit om ni har lite tid över!
(null)
(null)
Sen kom söndagen med sovmorgon delux. Lite besök av min kusin med pojkvän, fikastund och snart blir det tv-kväll i soffan. Ja det var en minst sagt bra helg så nu håller jag tummarna för en hyfsat stabil natt så vi orkar upp till BVC kl 10.00 imorgon!