Loppat loss

Efter en förödande tågresa igår så landade jag i Huskvarna. Jag vill egentligen inte ens tänka på det katastrofala som hänt då jag först på måndag får veta om jag ska bli förtvivlad på riktigt. Det räcker nog med att jag skriver att jag glömde en väska med jävligt viktiga saker i. Blir så jävla arg på mig själv!

Efter en riktig familjekväll med tacos och  På spåret så sov jag som en stock hela natten. 
Promenad innan frukost med pappa och sedan mysfrukost som mamma dukat fram under tiden.


Denna lördag har bland annat bestått av att jag och mamma loppat loss här i bygden. Vi var båda på ett riktigt fyndarhumör och hade verkligen lyckan med oss när vi smög runt bland hyllorna i diverse secondhandbutiker.

Jag får visa allt fint jag köpt när jag kommer hem då det nu ligger välpackat bland tidningspapper i väskan. 
Kalmarpärlor

Nu färdas jag fram genom ett snötäckt Småland. Fy, jag som hoppades på vårvyer utanför fönstret nu. Men än så är det långt till vår...
 
Kalmarvisiten är till ända och jag lämnar med ett leende på läpparna. Så mysiga dagar som fick ett grymt avslut då vi besökte två nykomlingar i staden sedan jag flyttade ifrån Smålands riviera. 
 
Först ut var Kallskänken som öppnat upp för kvällsmeny. Vi var där och käkade igår och jag dog smaklöksdöden av både griskind, konfiterad anka och minihamburgare. Kan också ha ätit en av de godaste desserterna i form av kladdkaka med salt knäcksås och lemomcurd! Tur för min plånbok att detta ställe inte fanns när jag huserade som student här!
 
 
Idag, innan tåget gick, så besökte vi även den finfina butiken Bonbons som drivs av duktiga Madeleine. En liten lyxig karamell i godispåsen kan man säga, fylld med smarriga vintageprylar, kläder och handplockade nyheter från bland annat House of rym och Rifle paper Co. Fick ett enormt sug efter att hämta upp de två "Emmafåtöljerna" som står hemma hos Nicklas pappa när jag såg fåtöljerna som fanns här i butiken! Besök denna butik (öppet fredagar och lördagar) om ni har vägarna förbi Kalmar!
 

Hejdå Kalmar för denna gång! Alltid ett nöje!
 

Lugna tider

Morgonstunden alltså. När det är helt tyst ute och det enda som hörs är den lilla hunden här som gnager på ett ben. Idag vaknade jag först och slängde ihop en sconesdeg. Långfrukost följde sedan med nybakade scones, färskpressad juice och smoothie framför Lyckliga gatan på TV4-play. Om ni inte sett denna fina musikserie så gör det! Är lite kär i både Harpo och Mats Paulson nu!

En promenad innan snön började falla här över vidderna hann vi med innan vi åter hamnade inne i soffan med en kopp kaffe. 
9 februari börjar jag att jobba igen så jag ser detta som uppladdning. Ja att bara ta det lugnt alltså!