Pionkärlek

Två nattpass lägger jag bakom mig och ser nu fram emot lite helg. I dag blir det Emma och Nicklas-tid för hela slanten. Bara några dagar kvar innan han flyger iväg för att jobba i värmen utan mig. Blir rekord i tid att inte se varandra så det känns sådär halvfestligt men sånt är livet. 45 dagar går väl fort...


Hur som haver ser jag fram emot hockeylördag och hummerpasta senare ikväll!

På köksbordet står nu den finaste buketten ever. Jag lyxade till medger stycken styckpioner som gick loss på 45kr/st men jädrar vad vackra de är och doftar så gott! SÅ väl spenderade 135kr.
Det sägs att dessa går från en intensiv rosa ton till ljusgul på slutet. Ser fram emot denna spännande förändring! Pioner alltså! 

Pancakes please!

Innan jobbveckan drog igång, fick lite extra ledigt efter helgen, så hann jag med en frukostdejt med min kära Jo som också hade en ledig vardag i sitt frilansliv. Mot Greasy Spoon begav det sig.

Utanför ösregnade ömsom haglade det så vi satte oss längst in i lokalen och låtsades  att vi typ befann oss i New York. Något som var en helt rimlig tanke då serveringspersonalen och menyn endast kommunicerade på engelska.

Pannkakor med björnbär och grädde unnade vi oss båda. Johanna satsade sedan även på en Egg Benedict medan jag tog en äggröra på toast.

Vi slog ihjäl flera timmar och pratade om allt från att på bästa sätt frakta stora loppisprylar på tåg utan att det märks till att bygga pool.

Med typ livet (iaf frisyren) som insats sprang vi sedan Folkkungagatan ner i det äckliga pissregnet mätta och belåtna. Den här typen av spontanitet en vardag gör i livet lite glitterskimrande trots dygrått väder!

Först blev det sol, sen blev det snö

Man vaknar, solen skiner och ett litet hopp av att det blir en härlig dag infinner sig. Jag slår på stora trumman och dukar upp frukost på balkongen. Andra gången sedan vi flyttade hit som detta ges möjlighet för och då är det snart maj. Inte konstigt att man blir taggad!

Underbart är ju som alltid dock kort och några timmar senare viner vindarna ute, graderna närmar sig noll och snöblandat regn faller utanför fönstret. Så var det med dem vårkänslorna.