Hösten

Det är vackert och mörkt på samma gång med hösten tycker jag. Färgerna, den kalla och krispiga luften som gör det lättare att andas, stickade strumpor och koftor och varma drycker i stora koppar vill man ju bara omfamna och älska.
Men mörka mornar, deppigt humör, sommarens ljusa nätter som läggs bakom en och fuktiga tår i tunna converse vill man ju gärna gräva ner någon stans.

Lyssnar på Winnerbäcks stämma på knarrig vinyl och tänker att det kanske kan vara vackert med mörker ibland också.

Ikväll är vinden stilla
det var så stormigt hela dan.
Bakom Västerbron går solen ner i rött,
det är nästan tyst.

Som ett obehagligt allvar
drar sig hösten in i stan.
Det finns en doft av allt i mörket, kallt och blött,
och nästan tyst.

//Brustna hjärtans höst, L.Winnerbäck

Snabbvecka med charkslut

Så har ännu en vecka gått! Alltså kan vi bara stanna tiden lite tack?! Jag älskar detta projekt, känner mig hemma där liksom, känner att jag trots att det "bara är tv" gör skillnad. Att skiljas från både kollegor och deltagare om mindre än en vecka är inte roligt alls.

I ur och skur har vi jobbat denna vecka. Sol, regn, rusk och sol igen har kantat dagarna men det har inte hindrat oss från att ta in material.

Efter dagens arbetspass slank jag in i en delikatessbutik på Rörstrandsgatan och köpte med mig lite ost och korv hem. Det var länge sedan vi hade charkmys hemma och då detta kan bli sista fredagen ihop i denna lägenhet så passade det fint. Nicklas hade också köpt hem pizza från Enskede parkens bageri så det blev en riktig gottefrerag.

Helggrejer

Helgen bestod av två delar, en riktigt festlig och en riktigt trött och seg. Den festliga delen rör fredagen då vi hade middagsbesök. Kanske sista gången vi ställer till med middagsbjudning i denna lya för nu börjar grejer sakta men säkert åka ner i lådor.

Nicklas friterade pommes och jag hällde upp bubbel innan gästerna ringde på dörren.

Halloumiburgare med egenfriterade sötpotatispommes stod på menyn. Och vin och öl, rätt mycket sånt... Kvällen avslutades med att N sabrerade en flaska bubbel på balkongen och jag kan väl säga som så att därefter har vi anledningen till varför resten av helgen blev rätt seg!