Dags att jobba

Dags för jobb! En del av mig ville gå i förtidspension när klockan ringde medan den andra liksom jublade över att äntligen få aktivera den kreativa hjärnhalvan igen! 
Med gröt i magen så slängde vi våra väskor över ryggen och begav oss mot tunnelbanan och nya projektet.
Tunnelbanan blev till buss och vi färdades genom ett soligt och rätt semestertomt Stockholm (iaf färre folk än en vanlig måndag). Slussens lite röriga miljö lämnades för Strandvägens glansigare sträcka och slutdestinationen blev filmhuset vid Gärdet där teknik skulle packas. 
Packning, avstämning, biluppdelning och sedan bar det iväg. Nio dagar av inspelning väntar nu och jag går åter in i jobbubblan för ett tag.


Regn, soppa och nytt porslin

Här har regnet fullkomligt öst ner nästan hela dagen. Jag hade hoppats på gårdagens varma väder även idag så att det kunde blivit ett dopp i Källtorpssjön men det fick utebli. Istället tog vi oss till Nacka forum där jag införskaffade mig en regnrock modell längre. 
 
Resterande tid den här söndagen har annars gått åt till att packa. Ännu en gång är det dags att packa för bortavistelse och sommarens jobbmarathon som inleds imorgon.

Kvällen nu kommer att bli en lugn sådan och jag skall njuta av de sista lediga timmarna framför filmen "The great Gatsby" och en skål med varm tomatsoppa och nybakade frallor. Maten här hemma serveras förresten numera på nytt porlin ifrån Månses design. Ännu en bröllopspresent som inte gick av för hackor!
 
 

Midsommarafton -16

Det blev inget regn. Inte heller åska eller blixtrar. Kallt var det inte heller. Det är inte ofta man får ett sådant väder på självaste midsommarafton men det här året så fick vi faktiskt det! 
 
Då planeringen denna vår inte direkt legat på att planera midsommarafton så blev det en lugn start för mig och Nicklas. Efter frukost och lite paus så blev det lunch på tu man hand. Jag kan inte minnas att jag tidigare firat midsommar enadst ihop med EN annan person men det gick ju an det också. Sillunch i sällskap av lite rökta räkor och kallt vitt vin på mamma och pappas balkong blev det.
När lunchen var uppäten och vi hunnit ta det lite lugnt en stund så dök vårt kvällsällskap upp. Nog för att jag och N har trevligt tillsammans men det var så himla fint att vi kunde få till kvällen tillsammans med M och O.
Sjukamp följde sedan. Undertecknad kom sist och herrn i huset tog hem det hela, bra komplement där. Dock ser jag mig själv som en vinnare då jag satte ALLA mina skott under skyttet förutom det sista (och avgörande) men det är liksom flera 100% förbättring sedan förra året!
En fin afton blev det och det var härligt att för första gången på många många år spendera den på samma ställe två år i rad. Kanske början på en tradition...