Iskallt

(null)
Satan i gatan vad kallt det blivit. Inte för att jag behövt gå ut (tack och lov för det) men ändå, lär ju inte gå ut de närmsta dagarna heller om det fortsätter hålla sig under -10. 

Solen dök dock upp framåt eftermiddagen efter att snön vräkt ner ett tag. Men inte ens den vackra blåa himlen kunde lura ut mig så det blev fritt från frisk luft för andra dagen i rad för mig och C. 

Dagen blev dock inte lika pyjamasprydd som gårdagen då vi först fick fikabesök av Johanna på förmiddagen och sedan lunchsällskap av svärmor till lunch. Framåt 19-tiden kom sen N hem efter att ha bilat halva Sverige runt sedan igår.

Imorgon blir nog en lugn dag den också, tror inte jag haft sånt här sakta lunk i tre dagar i rad sedan C kom. Tur det kan jag känna för man hinner ju bli rätt rastlös trots trippla streamingtjänster utöver det linjära tv-utbudet.
(null)

Att fånga en rullande bebis på bild

Att fota en soon to be rullande bebis är inte det lättaste. När man inte heller är den bästa fotografen och envisas med att fotografera i lägenhetens enda rum utan fönster så är det än mer svårt.
Att undvika att fota av det sötaste man har går ju dock inte så både mobiltelefon, kompaktkamera och systemkamera svämmar över av bilder på familjens minsting. Här om dagen spökade jag ut C i mössa med öron och små puffshorts och jag dog sötdöden. Sen att bilderna kanske inte blev hundra spelar ju kvitta, det får bli ett nytt försök när han kan ligga kvar i samma position mer än tre sekunder. Bilden längst ner fick Nicklas ta medan jag på ett, två, tre släppte handen från C och kastade mig ur bild innan jag fångade upp honom i färd med att rulla ner från sockerlådan vi lagt honom på.
Vad har vi gjort idag då? Typ ingenting. Och det var SÅ skönt. Jag har tittat på serier, lyssnat på en podd, plockat undan lite, gosat, busat och dansat med C. Det är fantastiskt att vara både jag och Nicklas hemma på dagarna men jag insåg att idag typ var första dagen då jag och C varit helt själva en hel dag. Nicklas har ju jobbat ett par dagar sedan Cornelis kom men då har jag alltid haft någon form av utflykt eller besök inplanerat. Inatt blir också första natten i lägenheten ensam med C och om han sover lika bra inatt som han gjort idag på dagen så blir det nog inga konstigheter.

FY för vädret

Det här med att det är -10 ute (minst), men "känns som -22" enligt väderappen. Fy! Sen att Nicklas bilar Stockholm-Ängelholm, Ängelholm-Uppsala idag när SMHI varnar för att köra bil, ja det känns ännu mer FY!
(null)
(null)
(null)
Jag och Cornelis vägrar ta oss ut så vi jobbar pyjamas och morgonrock och varm choklad. Just nu sover C sin förmiddagslur och jag har satt igång Millenium trilogin så jag lär ha att göra under dagen! (null)
Igår var jag inne i frihamnen på möte och jag är väldigt glad över att det mötet inte var idag. Då hade vi nog fått ringa Assistancekåren för bärgning av barnvagn tror jag allt. Men idag, inga utflykter, bara mys.