Loppisrekreation

När jag var nere i Huskvarna förra helgen så överlät jag ansvaret för C på mina föräldrar en stund under lördagsförmiddagen. En stund för egentid helt enkelt. Jag hade kunnat välja att typ sova men det finns en annan sak som ger mig minst lika mycket energi, nämligen en loppisrunda. Det må vara lite sjukt, men det är sant. Jag ser det typ som rekreation att bara släppa allt mer eller mindre viktigt man har i huvudet för en stund och bara hänge sig åt att botanisera bland gamla saker. 
Loppisrunda kanske är att ta i för jag lade all tid på EN butik. Erikshjälpen i Huskvarna. Jag var där minutrar efter att de öppnat och då var det fortfarande inte överfullt som det kan bli en lördag i en butik som bara har öppet två eftermiddagar under veckan.

Först går jag en vända och spanar med blicken ifall det finns något pangfynd man måste grabba direkt. Därefter blir det mer luskamning med blicken innan man dyker ner i någon korg fylld med diverse julattiraljer där det kräver att man vänder och vrider på saker. 
 
Efter en timme var jag nöjd och tog med min korg till kassan. Vid detta laget hade det börjat fylla på med folk och jag var mer än redo för att återgå till helgmys, pepparkaksbak, Cornelishärj och plocka fram de där ansvaren man har.
(null)
Vad köpte jag då? 
För 135 kronor så blev detta mitt:
  • En stor ljusstake i röd Carl Larsson-anda.
  • Två kökshandukar, manglade, broderade och i toppskick.
  • Ett litet knippe julgransljus. Just små smala ljus letar jag alltid efter på loppis då de knappt kostar nånting.
  • Några små mässingsbjällror som jag just nu inte exakt vet vad jag skall ha till men funderar på att göra en liten girlang.
  • En grön tomtelykta som C kanske vill tassa runt med en vacker dag.
  • Två par manchesterbyxort till C. Ett par bruna och ett par vinröda.
(null)
  • Fyra fina, sköra julkulor i glas för ynka en krona styck. Rätt opraktiskt med glaskulor i kombination med barn men de är så himla mycket vackrare än de i plast tycker jag.
(null)
  • Sist men inte minst så blev det en julklapp till C. Någon form av byggsats från 1,5 år från Brio med kugghjul och runda klossar som man kan plocka med. Cornelis favoritsyssla nummer ett är nämligen att plocka med saker... Lock, klossar, duplo, plastdjur, allt skall i och ur saker så denna blir nog perfekt. Förutom lite luggsliten kartong med hårfagert barn på framsidan så var resten i fint begagnat skick. 


Djävulsnatt men fin gårdag

(null)
Idag är jag trött. Riktig skitnatt. Nicklas har varit borta på jobb över natten och självklart passade C på att vakna 23.30 och sen tokgråta okontrollerat till och från i två timmar innan han lyckades somna om. Själv hade jsg inte hunnit få någon sömn innan dess och sov som en kratta dem fyra timmarna som sen blev kvar innan han ville gå upp igen.
(null)
Igår var jag även hemma med C under dagen, (tack och lov för toppenarbetsplats när det kör ihop sig schemamässigt). Dagen var det dock inget fel på då vi äntligen fick möjlighet att träffa Olivia och Nicho igen!  (null)
(null)
(null)
Såna små busungar som verkligen lekte med varandra. Så kul att se! Saknade allt föräldraledigheten lite grann. Sån klassiker att man liksom inte, där och då, tänkte på vilken lyx det var att få vara hemma. Sen minns man ju bara de härliga dagarna i efterhand och inte dem långtråkiga dagarna i lägenheten. (null)

Pepparkaksbaket

(null)
Sista novemberhelgen, dvs den som just varit, spenderades i Huskvarna. Jag, syster och C tog bilen ner för att, som traditionen lyder, baka pepparkakor.
Frosten kom och det i fann sig en riktig julkänsla!
(null)
Förra året var Cotten bara knappa månaden när vi bakade men i år kunde han sitta med och nästan kavla lite deg. Eller det är väl möjligen att överdriva men hålla i kavel och äta deg klarade han.
(null)
(null)
Riktig hemgjord deg efter farmors recept. Oslagbart!
Förutom bak så blev det en sväng på stan, loppisbesök, fika med farfar och klassiskt fredagsmys med Idol.
(null)