Malta

Om 12 dagar sätter vi oss på ett plan och knappt 4h senare landar vi på Malta för ett par dagars semester. Det är inte en långresa direkt men det gäller att optimera de kortare perioderna mellan farmenjonbet så det ändå känns som semester, så lätt att dagarna bara försvinner annars. Vi har inga  direkta planer för dessa dagar mer än att ta det lugnt, äta gott, promenera längs med vattnet och upptäcka denna lilla ö som ingen av oss varit på.
För en vecka sedan

Tiden rusar iväg i Skillingaryd när det är jobbvecka. Det är en bubbla man kliver in i och då finns plötsligt inte det vanliga livet. Men dagen innan vi åkte ner till Småland så hade vi verkligen en toppendag av ledighet i Stockholm, bara jag och Nicklas. 

Det började med frukost som jag pysslade ihop till tonerna av lite Jazz.

Sen följde hemmafix. Vi städade, rensade, tömde garderober, målade färgprov på väggar och målade fönsterkarmar. Efter det gick vi till Sjöstan och njöt av en somrig fishtacolunch på "Freds". 

Eftermiddagen spenderade jag på balkongen i sann lördagsanda. Lösgodis och en bok. Kändes som evigheter sedan vi hade en sån här dag. Hoppas på att kommande ledighet bjuder på liknande dagar.

Fler fynd

Jag måste snart byta fokus på det jag spanar efter när det kommer till loppisar. Mitt bästa är nämligen pressat glas, porslin och plåtburkar och man kan väl säga att vi har rätt mycket av den varan nu. Min vision är nu att glida över till baby/barn-relaterade saker för jäklar vilken guldgruva den delen av loppishörnan kan bjuda på. Kläder av bästa kvalité, använda i några månader eller leksaker från tiden då saker gjordes i material som inte är äcklig giftplast. Men jag är inte där helt än men snart, snart tror jag mig vara redo för den där läskiga och spännande biten som jag hittils bara varit över och sniffat på.


Men låt oss kika på vad Värmlandsloppisen "Fyndboa" i Kristinehamn bjöd på här om dagen.

Dessertvinglas och "vanliga" höga champagneglas är något vi inte haft men numera efter 10kr/styck-fyndade är stolta ägare av.

Fint med den "snurrade" detaljen i dess bottnar.

Även fyra äggkoppar i engelskt porslin hamnade i korgen för en femkrona styck.

Blågröna fat i pressat glas kan man heller inte ha för många av. Ett avlångt rektangulärt fint att servera allt från nötter till Banana split i och ett platt med vacker kant, kanske till snittar eller varför inte frukostmackan.

Sen kunde jag inte motstå, nog för att det må vara en storlek för ett barn i modell "ej nyfödd" men 20kr för en hemstickad "pippikofta" är ju ett fynd utan dess like. Vem vill lägga 300kr på en teöja i polyester när man kan hitta sånt här? Bra för miljön, bra för plånboken och väldigt fin!