Sol, backar och bubbel

(null)
(null)
Vi kom fram igår. I tid fantiskt. Jag fick springa mellan tågen i Skövde så jag typ hade blodsmak i munnen efteråt men hann det gjorde vi. Idag har solen gassat och jag och C promenerade ner till Huskvarna för lunch med min kära barndomsvän Maria. Jag njöt av att gå backarna ner från berget även om jag typ glömt hur brant det faktiskt är. Kommer typ ha träningsvärk i låren imorgon. (null)
(null)
(null)
Jag gick förbi de stora trävillorna i slänten som jag drömde lite om som barn. Jag tyckte de var så vackra med sina "torn" och fönster. Försöker tänka bort tanken att man faktiskt typ hade haft råd med ett sånt om man sålde lägenheten i Stockholm. (null)
En supermysig lunch följde och jag är så glad att vi fick till en dejt jag och Maria!
På eftermiddagen lapade vi sen sol och firade in påsken med lite jordgubbar och bubbel. (null)
(null)

Kaosblöja och fina gula saker

(null)
Solen skiner men tåget är inte i tid. Men 1/2 får man väl vara nöjd med.
Natten var bra och förutom ett kaosblöjbyte så sov vi som stockar.
Kaosblöjbyte är för den ovetandes ett blöjbyte som förs och främst sker i mörker (man vill inte väcka bebis med lysrör 04.30), sen är blöjan överfull så man liksom måste balansera den lilla blöjan i handen så inget rinner ut (varsegod för info). När man likt en mullvad sen är i full färd att sanera barnet så passar samma barn på att kräkas så att han får kräket i ögonen (oklart hur det gick till), ögonsanering påbörjas och prioriteras framför bakdel och när man håller på att varsamt, i mörker, torka rent ansiktet så hör man ett strilande... Ja då skall det kissas rakt ut också. Vid denna tidpunkt orkar man inte bli irriterad. Pyjamas av, skötbordsunderlag bort, våtservettsöverkonsumtionstorkning av barn och sen gick vi och lade oss igen.
(null)
Utvilade vaknade vi i alla fall och jag måste få visa Cornelis fina gula nyheter. Av sin farmor fick han nämligen en superfin hemgjord filt här om dagen. Perfekt att ha i vagnen nu till vår och påsk! Sen hittade jag en skjorta för 15kr på Erikshjälpen i Jönköping förra helgen som också kommer bli fin nu till påsken. Hade tänkt klä ut C till nykläckt kyckling men nån måtta får det väl vara. Han nöjer sig nog med att vira in sig i sin nya filt. (null)

Måndag med dopp

Omg, vilken dag. Här känns det att helgen är över kan jag lova. Vi började, tack och lov, med en behaglig nattsömn. Cornelis fick ligga bredvid mig i sängen typ hela natten (det skall icke bli en vana) för det kändes lite mysigt att ha honom nära när Nicklas ändå inte tog upp andra sänghalvan. 
I vilket fall stod babysim på agendan och vi tajmade väl in sovstund kontra simning rätt dåligt så det var en trött bebis som både entrade och steg ur poolen. En guldstjärna till Cotten dock som höll modet uppe under nästan hela stunden i vattnet och faktiskt gjorde sitt första dyk. (null)
Efter simningen var det snabba ryck hem för lite ombyte och sedan iväg till tunnelbanan för färd in till Frihamnen för jobbmöte. Cotten sov kanske typ 20-30min här och jag hoppades (och trodde verkligen) att han skulle somna om då han var sååå trött. Men icke. Hela mötet var han vaken. Klarvaken. Somnade igen gjorde C på bussen hem men vaknade redan innan vi kom innanför dörren. Vi snackar kanske 1h sömn mellan 9.30-17.00. Och den där timmen blev även den enda tills att han somnade för natten kl 21.00. Helt otroligt att han inte sovit mer efter värsta dykar-mötes-dagen. Själv är jag också helt mör. Mycket jobbtankar som snurrar, träningsvärk i sångstrupen efter alla godnattvisor jag sjungt och nojig över min man på andra sidan jordklotet, som jag vet har det bra, men ändå hoppar jag till såfort Aftonbladet kommer med nån pushnotis i rädsla för att det skall stå nåt om jordbävning på Filippinerna eller nåt plan som kraschat. Usch! 

Imorgon blir det iaf en tripp ner till Huskvarna och jag hoppas på sol och tåg som går i tid! (null)