Stockholm på snabbvisit

När vi lämnade Stockholm den 22 juni så tänkte jag nog ändå att vi skule återkomma iaf inom en månad. Men så blev inte fallet. Fem veckor gick, sex veckor gick, sju och åtta likaså. När vi kom in på nionde veckan hemifrån så insåg vi dock att allt vi bunkrat upp med under dessa veckor inte skulle få plats i bilen hem så vi beslutade oss för att köra en vända till huvudstaden för att underlätta den riktiga hemfärden om ytterligare 1,5 vecka.

Första natten hemma var helt magisk. Alltså ens egna säng går ju inte av för hackor och Cotten sov riktigt bra han med. Det var knappt jobbigt att gå upp med denna lilla skruttunge som vill upp och leka tidigt tidigt.
(null)
Huvudsaken hemma var att fixa, dona, tvätta och gå till frisören men vi hann ändå med lite lunchdejter. En vända in till söder blev det blandannat med glass och kryp på Nytorget och lunch inne på "Teatern". Nicklas bästa vän Axel har just nu en fantastisk lägenhet på Ringvägen till salu så den passade vi på att spana in innan den går till ny ägare.
(null)
(null)
(null)
Lite butiksspaneri blev det också men inga direkta köp. Fick dock beröm för min Ullaredströja inne på Grandpa så det får man ändå säga var 99 välspenderade kronor.
(null)
Sagt och gjort. Tre nätter hemma blev det och det sa bara poff så var de dock över. Nu längtar jag verkligen till att få komma hem på riktigt och sätta rutiner. Men förs skall vi bara spela in de sista farmenavsnitten för säsongen.
(null)

Cornelis nio månader

Som vanligt lite sent men nio månader har han blivit. Lika länge existerande utanför magen som inuti. En liten minimänniska som visar vad han vill och inte vill. En liten person som formas och visar nya egenskaper för var dag som går. 

Tiden mellan månad åtta och nio har kantats av lite mer gnäll än vanligt. Under några veckor i slutet av juli så var varje sovstund en brottningsmatch innan Cornelis svettig och rödgråten somnade. Gällande sömnen i övrigt så hålls de rutiner som hans barnvakt i Skillingaryd skapat. Förmiddagslur vid 09.30 och sedan en eftermiddagslur kring 14.30. Sen blir det sängen för natten typ 19. Nätterna är okej men ett par uppvak får man räkna med och han har fortfarande svårt för att helt somna om på egen hand så en napp eller flaska får man bistå med. 

Det har verkligen sagt pang när det kommer till den fysiska utvecklingen. Kryper snabbt som attan, ställer sig upp vid bord och kanter som han når till och tar sig enkelt upp till sittande på egen hand. Jag vet inte om det är det faktum att han faktiskt kan röra sig så mycket mer nu som gör att han blir arg av att behöva var still men han har verkligen börjat hata att få sin blöja bytt. Skriker och skall bara rulla över till mage och krypa iväg.

Maten rullar på. Det känns som evigheter sedan vi ammade och jag känner även att han blir mycket mättare nu och står sig längre på dem mål vi ger honom. Det är svårt att veta vad och hur han skall äta för att få i sig tillräckligt men då vi fortfarande ger ersättning i samband med sovstund så får han i sig ca 3-5 flaskor ersättning om dagen så känner jag mig lugn med att han får så han klarar sig. Rån med leverpastej, gröt, apelsinklyftor och vatten består frukostarna oftast av. Barnmat på burk eller klämmis till lunch och samma sak till middag blir det om det vi själva äter inte funkar att mosa. Inga tänder har ännu dykt upp men det verkar gå rätt bra att ”tugga” små mjuka bitar med tandköttet också.

Massa bad har det blivit. Både i pool och i sjöar. Tyvärr blev det inget havsbad vid semestern i stugan pga algblomning men däremot premiärades flytväst och båt! Vinka gör han och delar gärna ut ”pussar” med öppen mun om man har tur.

Cornelis åtta vs Cornelis nio månader. 

 

Veckan som gått

Ännu en vecka är gjord. Två more to go. Veckan som gått har förutom jobb berikats med en tripp till Gekås. Då bolaget jag arbetar för även producerar "Ullared" så åkte jag och några kollegor dit över dagen och hälsade på och såklart shoppade lite. Jag lyckades handla för nästan 3000 så det kanske inte var så lite men jag tycker faktiskt att jag gjorde många bra köp. Bara att jag hittade två julklappar kändes värt besöket! Mest handlade jag åt Cornelis. Enkla bodys, "slitochsläng"-pyjamasar, vantar, strumpor, godnattbok, miljövänliga tallrikar och bestick i bambu, haklapp, glassformar och ett mininackstöd för långa bilfärder. Till mig själv köpte jag bland annat ett läderskärp för 49kr, FYND, en stickad höstkofta, handskar och linneservetter.  (null)
(null)
Älskar att åka till Ullared!
(null)
En förmiddag denna vecka lyckades jag, N och C också komma iväg en stund själva. En fika på Skillingaryds enda vettiga café blev det. Underbart men kort. (null)
(null)
Om tre veckor så har vi lördagsfika på ett södercafé istället!
(null)