En höstlördag

Lördagsmorgnar! Låt mig få ha många av dessa. Bo Kaspers i högtalaren, croissanter  på tallriken och färsk grapejuice med is. Skulle kunna leva på denna föda och nöja mig rätt så bra med atmosfären som blir i lägenheten den här typen av höstmorgnar.

På dagens schema stod äntligen dejt med syster. Tror inte vi setts sen början av augusti så det var på tiden. Vi inledde med att shoppa loss på Mall of scandinavia där jag tidigare inte varit. Skall väl dock erkänna att jag inte var så imponerad. Nog för att varuhuset är stort men jag fattar inte hypen. Sen kanske vi inte shoppade loss direkt då lönen kommer på måndag men några smågrejer blev det i alla fall. 


Sen åkte vi till Över Järva gårdscafé och åt sopplunch.

För att maximera höststämningen denna lite gråa men sköna dag så tog vi oss ut till Ulriksdals slottsträdgård där de har självplock på grönsaker och blommor. Blommorna var rätt överblommade men jag gav mig in i leran och hittade mig en liten bukett som ändå höll måttet. Även lite mangold plockade jag och hela kalaset gick på en hundralapp, det tycker jag ändå är en överkomlig summa för en så fin blombukett och lite sallad.


Idag, söndag, har det jobbats så helgen varade inte särskilt länge men en fin lördag det hade jag i alla fall!

Sovrummet

Lite sovmorgon innan jobbet. Skönt både för kroppen och psyket då man slipper morgonrusningen i trafiken. 

Funderar på om man skulle gör nåt åt den där tavelväggen i vardagsrummet eller om den skall få fortsätta att växa spontant. Hängde ju bara upp lite tavlor där på redan satta spikar när vi flyttade in och sen har de blivit kvar och det har fyllts på. 


I sovrummet skall det upp något mer på väggen och lite krokar bakom dörren måste fixas till morgonrockar men annars känns det som att vi kan kryssa av projekt sovrum.

Vi tänker även att sänglampor skall upp på väggen och kanske en liten sänghylla för sockerlådorna på golvet må va fina men inte helt optimala i varken storkek eller höjd.

Fönstrerna i innerväggen blev också väldigt bra, rummet innanför blev något ljusare och även vårt rum känns ljusare men det har nog såklart mer med färgvalet på väggen att göra.


Innan såg det ut såhär (kvällstid).

Måndagens ledighet

I måndags var vi lediga. Lediga vardagar är bättre än helger många gånger tycker jag för det finns inte samma förväntningar på att något skall ske. Denna måndag hade vi dock en del planer och jag började med ett besök på MVC. Allt såg bra ut och som jag misstänkt ligger ungen likt en banan med huvudet neråt och fötterna åt min högra midja för jäklar så det sparkas till där ibland.

In mot stan for jag sedan och mötte upp N. Vi hade bestämt oss för att göra vårt första inköp till bebis ihop (förutom vagnen då). En overall var det primära och hur många gånger jag än har sagt att "vi skall inte köpa massa nytt" så är det ju jävligt svårt när allt är så gulligt. Nicklas påminde mig dock så vi köpte faktiskt inget utöver det vi tänkt. Nicklas var mer intresserad av lego dock när vi kom till Åhlens barnavdelning så chansen att vi kommit hem med en Star Wars-farkost hade nog varit större än ett par extra bodys.


Efter våra inköp pausade vi med lite fika. Eller jag stod väl för själva fikat då N gick för en smoothie istället.

Det var dem tre lediga dagarna det. Nu kör vi åter på fram till helgen och då väntar söndagsjobb.