Vi åkte till Öland

När det regnade som mest så packade vi in oss i bilen och åkte över till Öland. Det var inte direkt badstränderna som lockade utan den sedvanliga rutten längs med den sydöstra sidan och dess små caféer och loppisar. 


Efter att ha stannat på Byggnadsvårdsbutiken i Glömminge och även en liten, rätt kass, loppis så hamnade vi på Havtornsgården. Ett supermysigt café med liten gårdsbutik. Det blev havtornsbullar, kaffe och ett inköp av gulbetor till kvällens chèvre chaud.

Tyvärr bjöd inte loppisutbudet upp till dans då den största och bästa enligt mig, i Triberga, var stängd. Fanns andra små gårdsloppisar på vägen men ingen där det gjordes några fynd. Alla fina grödor som säljs längs med vägen lockade dock.

Vi styrde sedan kosan tillbaka till västsidan och gjorde ett stopp på Örtagården i Mörblånga. Lite Ölandskaffe och Jordgubbssaft köptes där. 

Tre kilometer därifrån, Vickleby, blev det sedan lunch på Mejeriet. Mycket folk och det tog sin lilla tid att få in maten men vi haffade ett utomhusbord på den lilla innergården lagom till att solen tittade fram

Det var den heldagen på Öland. Önskar få tid att besöka skördemarknaden där igen nån höst. Tror att dem utflykterna kan ha varit något av topp fem under mina Kalmarår.

Kommentera här: