Filmjölkslimpa med sirap

(null)
Jag har lyckats att baka bröd! Filmjölkslimpa! Typ ett av de första bröd jag gör som faktiskt lyckades bli bra. Saftigt utan att falla isär i bitar. Jäsa behöver det inte heller vilket liksom blir en deal breaker om jag får för mig att baka.
(null)
Absolut godast när det fortfarande är varmt men en limpa åkte in i frysen och den andra får agera veckans frukostbröd!
(null)

För 2 limpor (jag hade inte exakt rätt mjölsorter eller frön hemma men blev bra ändå)

4 dl vetemjöl
4 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågsikt
½ dl sesamfrön
½ dl krossat linfrön
½ dl pumpafrön
½  dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl majsolja
½ dl ljus sirap
10 dl filmjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser och frön i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör om allt till en kladdig deg.

3. Häll smeten i två bakplåtsklädda eller smorda limpformar, ca 1 ½ liter. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 90 min.

4. Låt bröden stå i formarna i några min innan de stjälps upp på ett galler. Låt limporna vila
i ett par tim innan de skärs upp i skivor.

1 Christina:

skriven

Ser väldigt god ut, fick inspo nu till att baka i helgen :)

Kommentera här: