Filmjölkslimpa med sirap
Jag har lyckats att baka bröd! Filmjölkslimpa! Typ ett av de första bröd jag gör som faktiskt lyckades bli bra. Saftigt utan att falla isär i bitar. Jäsa behöver det inte heller vilket liksom blir en deal breaker om jag får för mig att baka.
Absolut godast när det fortfarande är varmt men en limpa åkte in i frysen och den andra får agera veckans frukostbröd!
För 2 limpor (jag hade inte exakt rätt mjölsorter eller frön hemma men blev bra ändå)
4 dl vetemjöl
4 dl fullkornsvetemjöl
3 dl rågsikt
½ dl sesamfrön
½ dl krossat linfrön
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl majsolja
½ dl ljus sirap
10 dl filmjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser och frön i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör om allt till en kladdig deg.
3. Häll smeten i två bakplåtsklädda eller smorda limpformar, ca 1 ½ liter. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 90 min.
4. Låt bröden stå i formarna i några min innan de stjälps upp på ett galler. Låt limporna vila
i ett par tim innan de skärs upp i skivor.
skriven
Ser väldigt god ut, fick inspo nu till att baka i helgen :)